Mahmúd Abbász palesztin elnök Ankarába látogat

Ankarába látogat a jövő héten Mahmúd Abbász palesztin elnök – jelentette be az Antalyai Diplomáciai Fórumon Rijád al-Maliki palesztin külügyminiszter.

2024. 03. 02. 11:06
Palestinian President Mahmoud Abbas looks on during a meeting with French President on October 24, 2023 in the West Bank city of Ramallah. Macron's visit comes more than two weeks after Hamas militants stormed into Israel from the Gaza Strip and killed at least 1,400 people, according to Israeli officials while Israel continues a relentless bombardment of the Gaza Strip and prepares for a ground offensive with more than 5,000 Palestinians, mainly civilians, killed so far across the Palestinian territory, according to the latest toll from the Hamas health ministry in Gaza. (Photo by Christophe Ena / POOL / AFP) Fotó: Europress/AFP/Christophe Ena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Antalyai Diplomáciai Fórumon Rijád al-Maliki palesztin külügyminiszter bejelentette, hogy kedden Ankarába látogat Mahmúd Abbász palesztin elnök − írta az Anadolu török hírügynökség. A palesztin vezető útjáról egyelőre nem közöltek további részleteket.

Mahmúd Abbász
Mahmúd Abbász palesztin elnök (Fotó: Alex Brandon / AFP)

A muszlim országoknak és a nemzetközi közösségnek egyértelműen állást kell foglalnia, és meg kell hiúsítanunk Izrael évszázados erőfeszítéseit a status quo megváltoztatására. Az egyetlen engedélyezett és legitim közigazgatás, amely mostantól kezdve Gázában működni fog, az a palesztin közigazgatás, és Gázában ugyanúgy palesztin közigazgatás lesz, mint Ciszjordániában. Ezeknek az országoknak [az európai országoknak] kezdeményezniük kell, és ez a kezdeményezés a palesztin állam elismerésével kezdődhet

– mondta Antalyában al-Maliki a Gázai övezet jövőjéről a Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök által felvázolt tervre utalva.

Mint arról beszámoltunk, Izrael továbbra is határozottan elutasítja a kétállami megoldást

Terveik szerint a háború végeztével az izraeli hadsereg megtartja a Gázai övezet és Ciszjordánia feletti ellenőrzést. A Hamász-kormányzatot olyan helyi képviselőkkel helyettesítenék, akik nem állnak kapcsolatban terroristaországokkal vagy -csoportokkal, és nem támogatják őket anyagilag − írja a Reuters hírügynökség a Netanjahu által a napokban bemutatott tervről.

Borítókép: Mahmúd Abbász palesztin elnök (Fotó: Christophe Ena/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.