Tönkreteszi a bolygót az otthon termesztett élelmiszerek karbonlábnyoma a Világgazdasági Fórum (WEF) egyik tanulmánya szerint, ezért a szervezet most azt követeli, hogy a kormányok tiltsák meg az embereknek, hogy a saját kertjükben zöldséget, gyümölcsöt termesszenek, hogy így mentsék meg a bolygót a globális felmelegedéstől – hívja fel rá a figyelmet a Slay News hírportál.
A kutatás rámutatott, hogy a „kertből az asztalra” való gyakorlat sokkal nagyobb karbonlábnyomot okoz, mint a hagyományos mezőgazdasági gyakorlatok, például a vidéki gazdaságok.
A WEF által a Michigani Egyetemen finanszírozott tudósok kutatási eredményeit a Nature Cities című folyóiratban tették közzé.
A tanulmányban különböző típusú városi gazdaságokat vizsgáltak, hogy kiderítsék, mennyi szén-dioxid (CO2)keletkezik az élelmiszer-termelés során, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.