Medvegyev megfogalmazta Oroszország békeformuláját

Az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese pontokba szedte a békefeltételeket, melyek fő kitétele Ukrajna „nácítlanítása” és az Oroszországgal való újraegyesítés.

2024. 03. 14. 12:01
Dmitrij Medvegyev, az Egységes Oroszország párt elnöke beszél a közönséghez az Egységes Oroszország párt kongresszusán Moszkvában 2023. december 17-én. Fotó: Mihail KLIMENTYEV Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor meghallom a Zelenszkij békeformulája kifejezést, finnyás szégyenérzet fog el a történtek szürrealizmusa miatt. Hiszen mindenki, még az arrogáns nyugati hazudozók is tökéletesen értik, hogy a háború során a békét vagy a felek kölcsönös akaratából, észszerű kompromisszum alapján, vagy a konfliktus egyik felének feladásával lehet elérni.

Írta Telegram oldalán Dmitrij Medvegyev. 

A volt orosz elnök szerint az úgynevezett volt Ukrajna tárgyalási akarata nem látható. Legalábbis nem a realitások elismerése alapján, idézte Vlagyimir Putyint.

„Számukra a realitás egy vidéki bohóc agyhalott békeformulája és semmi más.”

A valóság és a humánus megoldás azonban nem ez, hangsúlyozta Medvegyev.

Oroszország volt elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev (balra) a szibériai Orenburg város mellett található Totsky katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én. (Fotó: Jekatyerina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP)
Oroszország volt elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev (balra) a szibériai Orenburg város mellett található Totsky katonai gyakorlótéren 2023. július 14-én. (Fotó: AFP/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

A volt orosz elnök pontokba szedte a béke feltételeit

1. Az egykori Ukrajna elismeri a katonai vereségét. A kijevi neonáci klikk teljes és feltétel nélküli megadása és a jövőbeni félkatonai csapatok létrehozásának megtiltása a területén.
2. A nemzetközi közösség elismeri a kijevi politikai rendszer náci jellegét, és az ENSZ felügyelete alatt megtörténik Ukrajna összes hatalmi szervének kényszerű „nácítlanítása”.
3. Az Egyesült Nemzetek Szervezete megállapítja Ukrajna nemzetközi jogi személyiségének elvesztését, ami lehetetlenné tenné, hogy bármelyik jogutódja Oroszország beleegyezése nélkül katonai szövetségekhez csatlakozhasson. 
4. Ukrajna összes alkotmányos hatóságának lemondása és a választások azonnali megtartása. 

5. Az ideiglenes parlament az Oroszországnak járó összes kártérítés kifizetéséről szóló törvényeket fogadjon el.
6. Az ideiglenes parlament hivatalos elismerése, hogy Ukrajna teljes területe az Oroszországi Föderáció területe, az Oroszországgal való újraegyesítésről szóló törvény elfogadása. 
7. Az ideiglenes parlament önfeloszlatása. Az újraegyesítésről szóló törvény ENSZ általi elismerése.

Ez lehet Oroszország puha orosz békeformulája. Ez a kompromisszumos álláspont!

– hangsúlyozta Medvegyev.

Úgy gondolom, hogy ez az az alap, amelyen jóindulatú konszenzust kereshetünk a nemzetközi közösséggel, beleértve az angolszász világot is, és eredményes csúcstalálkozókat tarthatunk, számítva közeli barátaink – nyugati partnereink – kölcsönös megértésére.

– tette hozzá.

Borítókép: A Szputnyik ügynökség által közreadott fényképen Dmitrij Medvegyev, az Egységes Oroszország párt elnöke beszél a közönséghez az Egységes Oroszország párt kongresszusán Moszkvában 2023. december 17-én (Fotó: AFP/Mihail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.