Óriási bírságot kapott a nyakába az Apple

Az Európai Bizottság 1,8 milliárd eurós bírságot szabott ki hétfőn az Apple amerikai információtechnológiai vállalatra.

2024. 03. 04. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple 1,8 milliárd eurós bírságot kapott a nyakába az Európai Bizottságtól, mert – a Spotify által benyújtott panasz nyomán elindult vizsgálat megállapítása szerint – tisztességtelen gyakorlatot alkalmazott a zenei streaming szolgáltatások terén, hátráltatva versenytársait.

Az Apple készülékek felhasználói az Európai Unióban nem dönthettek szabadon arról, hogy hol, hogyan és milyen áron vásároljanak zenei streaming előfizetést – nyilatkozta Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa hétfőn. A bizottság megállapította, hogy az Apple korlátozta az alkalmazásfejlesztőket abban, hogy tájékoztassák az iOS-felhasználókat az Apple App Store-on kívül elérhető olcsóbb zenei streaming előfizetési szolgáltatásokról.

Mostantól az Apple-nek lehetővé kell tennie a zenei streaming fejlesztők számára, hogy szabadon kommunikálhassanak felhasználóikkal – mondta Vestager.

 Az Apple válaszul bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.