Pusztító tűz a Queen Elizabeth hadihajón

A Királyi Haditengerészet hárommilliárd fontos zászlóshajója a dokkban várta a javításokat.

Forrás: Independent2024. 03. 10. 7:32
Gibraltár, 2018. február 9. A HMS Queen Elizabeth, a brit királyi haditengerészet számára valaha épített legnagyobb, 65 000 tonnás hadihajó a brit gyarmatra, Gibraltárba érkezik 2018. február 9-én. (MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium/Dave Jenkins) Fotó: DAVE JENKINS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki a Királyi Haditengerészet hárommilliárd fontos zászlóshajóján, a HMS Queen Elizabethen, miközben a dokkban várta a javításokat. A tűz a Királyi Haditengerészet legnagyobb és legerősebb hajójának fedélzetén keletkezett, amely állítólag a skóciai Glenmalanban dokkolt szombat reggel.

A Királyi Haditengerészet szóvivője szerint a „kisebb, elszigetelt tüzet” gyorsan ellenőrzés alá vonták és eloltották.

A jelentések szerint nem történt sérülés, azon dolgoznak, hogy megállapítsák, hogyan keletkezett a tűz.

A HMS Queen Elizabeth már másodszor kerül be a hírekbe egy héten belül. A zászlóshajó a hónap elején kivonult egy NATO-gyakorlatról, miután problémát fedeztek fel a tengelykapcsolójánál (a hajócsavar tengelye és a sebességváltó közötti rész).

Borítókép: A HMS Queen Elizabeth, a brit királyi haditengerészet számára valaha épített legnagyobb, 65 ezer tonnás hadihajó a brit gyarmatra, Gibraltárba érkezik 2018. február 9-én (Fotó: MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium/Dave Jenkins)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.