Putyin: A migrációt ellenőrzés alatt kell tartani!

Vlagyimir Putyin az orosz főügyészség igazgatótanácsának kibővített ülésén mondott beszédet. Az orosz elnök a moszkvai terrortámadás kapcsán a migráció veszélyeiről és az állampolgári jogok védelmének erősítéséről beszélt.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 03. 26. 18:27
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond Moszkvában 2024. március 23-án, a krasznogorszki Crocus városháza elleni fegyveres támadást követő napon. Fotó: Mikhail Metzel Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin az orosz főügyészség igazgatótanácsának ülésén mondott beszédet, számolt be róla a RIA Novosztyi.

A bűnözőket, akik közvetlenül elkövették ezt a tömeggyilkosságot, mint tudják, letartóztatták. A nyomozók megállapítják majd ennek a barbár bűncselekménynek a körülményeit, kiderítik a részleteket, meghatározzák az egyes résztvevők szerepét, bűnösségének mértékét és tanulmányozzák a szakértők következtetéseit

– mondta az orosz államfő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal az orosz Legfőbb Ügyészség kibővített igazgatósági ülésén Moszkvában 2024. március 26-án (Fotó: AFP/Valerij Sharifulin)

Putyin pontosította, hogy a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szervei és más különleges szolgálatok a Nemzeti Terrorellenes Bizottság koordinálásával végzik tevékenységüket. Az államfő hangsúlyozta, elvárja, hogy az ügyészek mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a terroristák méltányos büntetést kapjanak.

A migrációt ellenőrzés alatt kell tartani, mondta Vlagyimir Putyin. Az ügyészeket arra utasította, hogy gondolják át a megelőző és bűnözésellenes intézkedések rendszerét.

– Beleértve a felügyeletet és a bűnüldözést is a migráció terén, amely nagyon fontos és az emberek milliói számára aggasztó, ellenőrzés alatt kell tartani – mondta az elnök. Putyin beszédében többször is kitért a Crocus City Hallban nemrégiben történt terrortámadásra. Igor Krasznov főügyész biztosította, hogy tetteseket „elkerülhetetlenül utoléri a büntetés”. A főügyész elmondta, hogy 2023-ban 75 százalékkal nőtt a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma.

 

Az állampolgári jogok védelmének erősítése

Putyin beszédében utasította az ügyészséget, hogy erősítse meg az állampolgárok munkaügyi, szociális, lakhatási és egyéb jogainak védelmét is. Mint az elnök hangsúlyozta, mindennek prioritást kell élveznie, ami az orosz családok életminőségét és jólétét érinti.

Az embereknek azt kell érezniük, hogy az ügyészség őrzi az érdekeiket. Az, hogy mi a legfontosabb hazánkban, és amit nagyon nagyra értékelnek, az ezen múlik – az igazságosságon. Hogy mennyire hatékonyan biztosítjuk ezt a társadalmi igazságosságot, az az orosz társadalom belső politikai állapotától függ

– mondta az államfő.

Az orosz vezető arra is utasította az ügyészeket, hogy alakítsák át a felügyeleti jogkörrel kapcsolatos munkájukat. Sürgette a fogyasztói jogok védelmének biztosítását. Putyin a Legfőbb Ügyészség egyes nagyvállalatok állami tulajdonba való visszaadását célzó tevékenységéről szólva hangsúlyozta: deprivatizációról szó sem lehet. 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond Moszkvában 2024. március 23-án, a krasznogorszki Crocus városháza elleni fegyveres támadást követő napon (Fotó: AFP/Mikhail Metzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.