Szánthó Miklós a New York-i Epoch TV-nek: A munkaalapú gazdaság a magyar családpolitikai fordulat fundamentuma

Az Alapjogokért Központ vezetője a beszélgetésben kitért arra, hogy a nemzetközi jobboldalnak azért kell összekapaszkodnia, mert a progresszív baloldal globalista szervezettségű.

Forrás: Alapjogokért Központ2024. 03. 05. 10:46
20230404__MI_071
Szánthó Miklós
Budapest Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A washingtoni CPAC-en nyilatkozott az Epoch TV-nek Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója. Az interjúban elhangzott: Magyarországon a családpolitikai fordulat, a születési arány növekedésének kiindulópontja a munkaalapú társadalom megteremtése volt, amely adókedvezményekkel, és más, nagylelkű családpolitikai támogatásokkal ösztönzi a demográfiai változásokat. 

Szánthó azt is elmondta, a konzervatív mozgalmaknak alulról fölfelé ki kell épülniük, de ez csak az első lépés, a következő az, hogy „nem szabad a liberálisok játékszabályai szerint játszani", mert nem elég csak kormányra jutni, hatalomra is kell kerülni annak érdekében, hogy a józan ésszel rendelkezők érvényesíthessék elképzeléseiket az adópolitikában, a családpolitikában és a határok védelmében.

Az Alapjogokért Központ vezetője beszélgetésben kitért arra, hogy a nemzetközi jobboldalnak azért kell összekapaszkodnia, mert a progresszív baloldal globalista szervezettségű. Szánthó úgy véli, globalizmus helyett világméretű jobboldali összefogás lehet a progresszív globalisták ellensúlya.

A főigazgató szerint Magyarországon „a társadalmi körülmények, a társadalmi közérzet, a társadalmi környezet is megváltozott, és egy sokkal családbarátabb ország lett”. Szánthó az interjúban kiemelte, hogy a kedvező gazdasági környezetnek, az adókedvezményeknek, a családtámogatásoknak köszönhetően duplájára nőtt a házasságkötések száma és megfeleződött az abortuszok aránya. 

Szexi dolog lett családot alapítani és több gyermeket vállalni

 – tette hozzá.

Szánthó Miklós hozzátette: Természetesen jogi, sőt alkotmányos lépéseket tett az ország a család és a gyermekek védelme érdekében. Kiemelte:

A magyar alkotmány rögzíti, hogy a házasság egy nő és egy férfi között köttetik. Azt rögzíti, hogy az anya egy nő, az apa pedig egy férfi. Ezekre a módosításokra nagy szükség volt, miközben például az elmúlt tíz évben több mint harminc százalékkal nőtt a termékenységi ráta. Tíz vagy tizenhárom évvel ezelőtt 1,2 volt, most 1,6 körül van. Ez nem elég, de harmincszázalékos növekedés volt. A házasságkötések száma megduplázódott az elmúlt tíz évben, mivel az állam nagyon nagyvonalú juttatásokat nyújtott a friss pároknak.

A főigazgató úgy fogalmazott: a legfontosabb adat, hogy az abortuszok száma a felére csökkent Magyarországon. 

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.