Székelyföldre vonul a román hadsereg

Székelyföldön gyakorlatozik a román hadsereg. A katonák vaktölténnyel lőnek a kiképzésen.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 13:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 15-ig tartó terepgyakorlatot kezdtek hétfőn a román hadsereg szárazföldi és légi egységei a Sepsiszentgyörgy közelében lévő kiképző létesítményekben – tudatta a Székelyhon hírportál a 61-es román hegyivadászdandár bejelentését ismertetve.

A Román Hadsereg felvonul a katonai parádén, 2023. december 1-jén Bukarestben (Fotó: AFP/Daniel Mihailescu)

A katonai egység közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a katonák kiképzése céljából szervezett gyakorlatokban a román védelmi minisztérium (MAPN) helikopterei is részt vesznek, amelyek a következő két hét folyamán Sepsiszentgyörgy térsége felett végeznek repüléseket.

A műveletekben részt vevő katonák a gyakorlatozás során vaktöltényeket fognak használni – részletezte a 61-es román hegyivadászdandár közleménye. Hozzátették: ebben az időszakban a térségben másutt is – Kolozs, Maros, Hargita és Kovászna megyében – katonai alakulatok fognak csapatszállító járművekkel áthaladni – írja az MTI.

Borítókép: Román katonák (Forrás: Pixabay/InfoTimisoara.ro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.