Véget ért túszdráma, a rendőrök bilincsben vitték el az álarcos férfit + videó

A holland Gelderland tartományban található Ede település központjában szombaton egy egész környéket evakuáltak, egy szórakozóhelyen történt túszejtés miatt. Délelőtt fél 12 körül három embert elengedtek, egy órával később egy negyedik férfi jött ki álarcban. Őt bilincsben vitték el. A település polgármestere megerősítette, hogy a túszakciónak vége.

Forrás: De Standaard2024. 03. 30. 13:40
Túszdráma, a hollandiai Edében 2024. március 30-án. (Fotó: Remko de Waal/ANP/AFPom) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy feltehetően fegyveres férfi órákon át tartott túszul több embert egy kávézóban, írta korábban lapunk is. A túszejtő indítéka erősen tisztázatlan volt és maradt, de a rendőrség korábbi közlése szerint nem terrorizmusról van szó.

Helyi idő szerint délelőtt 11.20-kor három fiatal sírva hagyta el az épületet, köztük egy fiatal fiú – jelentette az Algemeen Dagblad. Egy óra múlva újabb két férfi jött ki. Az ANP holland hírügynökség szerint egyikük álarcot viselt. Feltehetően ő a túszejtő, írta a De Standaard.

Korábban mintegy 150 házat elővigyázatosságból kiürítettek, az üzletek zárva maradtak, és az aknamentesítő szolgálat is készenlétben állt. A különleges beavatkozási szolgálat (DSI) letartóztatási csoportja egész délelőtt a helyszínen volt, valamint a tűzoltóság és a mentők is.

A rendőrök megbilincselték a férfit. A túszejtésnek vége – erősítették meg a rendfenntartó erők.

Borítókép: Túszdráma, a hollandiai Edében 2024. március 30-án (Fotó: ANP/AFP/Remko de Waal)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.