Zelenszkij mindenkit kirúg, aki veszélyezteti a hatalmát

Pénteken menesztették a külügyminisztérium szóvivőjét, akit maga a miniszter követhet a távozók listáján.

Forrás: Strana2024. 03. 09. 9:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zelenszkij azt tervezi, hogy meneszti Kuleba ukrán külügyminisztert – írta meg a Strana ukrán hírportál elnökhöz közeli forrásokra hivatkozva.  Sőt, kezdetben azt tervezték, hogy Londonba küldik nagykövetnek, de aztán ezt átgondolták, és Valerij Zaluzsnijt nevezték ki erre a pozícióra.

Zelenszkijnek sok gondja van a külügyminiszterrel, a források szerint különösen a nagyköveti jelöltségekkel kapcsolatban sok a panasz. Illetve általában elégedetlen a diplomáciai szolgálattal. A nagykövetségek nem kielégítő állapotáról különböző oldalakról érkeznek információk – még az adott országot meglátogató politikusoktól és alkalmazottaktól is – mondta a forrás az ukrán lapnak. Kuleba leváltására szerinte „a legvalószínűbb jelölt” Igor Zhovkva, az elnöki hivatal helyettes vezetője, aki a külpolitikát felügyeli.

Közben Oleg Nyikolenko külügyminisztériumi szóvivő a Facebookon közölte, hogy távozik posztjáról.

„Ez volt az utolsó hetem az ukrán külügyminisztérium szóvivőjeként” – írta a volt szóvivő, és megköszönte Kulebának a bizalmat, a volt munkatársainak a közös munkát.

Borítókép: Oleg Nyikolenko volt ukrán külügyi szóvivő és Dmitro Kuleba most még külügyminiszter (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.