Biztonsági válságban van Európa

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte, az eszkaláció helyett csökkenteni kell a biztonsági kihívásokat.

2024. 04. 11. 9:44
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest LNG Summit Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Brieger vezérezredessel, az EU katonai bizottságának elnökével tárgyalt Budapesten Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter a megbeszélésről szóló bejegyzésében, a Facebookon azt írta: 

A valóságból kell kiindulnunk és a realitások talaján megítélni a helyzetet, és ezek alapján az Európai Unió biztonsági válságban van. A kontinensünkön háború dúl, a globális terrorfenyegetettség pedig folyamatosan jelen van, ahogy a tömeges illegális migrációs hullámok veszélye is.

A tárcavezető aláhúzta: Itt az ideje, hogy az Európai Unió végre a béke pártjára álljon. Szijjártó Péter hozzátette:

Az eszkaláció helyett csökkenteni kell a biztonsági kihívásokat, a migrációt támogató politika helyett, pedig határaink megvédésére kell koncentrálnunk.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az 5. Budapest LNG Summit konferencián 2024. április 9-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.