Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Greta Thunberget elvitték a rendőrök + videó

Hollandiában tüntetett az Extinction Rebellion aktivistacsoport, Greta Thunberg sem maradhatott ki a rivaldafényből.

2024. 04. 06. 18:51
Greta Thunberg klímaaktivistát rendőrök viszik el az egyik hollandiai tüntetésről (Fotó: ANP/AFP/Ramon van Flymen)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vette a rendőrség Greta Thunberg klímaaktivistát szombaton a hollandiai Hágában tartott nagyszabású tüntetésen. A demonstrálók megpróbálták elzárni a Hágába vezető főútvonalat. A demonstráción – amelyen mintegy száz ember vett részt, és amelyet az Extinction Rebellion éghajlatvédelmi aktivistacsoport szervezett – a fosszilistüzelőanyag-iparhoz kapcsolódó vállalatoknak nyújtott holland támogatások és adókedvezmények ellen tiltakoztak.

Az Extinction Rebellion a tüntetés előtt közölte, hogy az aktivisták el fogják zárni a Hágába vezető főútvonalat, de az erős rendőri jelenlét – köztük lovas rendőrök – kezdetben megakadályozta, hogy az aktivisták az úton ülve okozzanak forgalmi dugót.

Egy kisebb csoportnak sikerült leülnie egy másik útra, őket őrizetbe vették, miután figyelmen kívül hagyták a rendőrség felszólítását.

Borítókép: Greta Thunberg klímaaktivistát rendőrök viszik el az egyik hollandiai tüntetésről (Fotó: ANP/AFP/Ramon van Flymen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.