Magyarokat mentettek ki az árvíz sújtotta Ománban + videó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvétét nyilvánította a közel-keleti országnak.

Forrás: MTI2024. 04. 21. 19:19
Illusztráció: Árvíz sújtotta Omán fővárosát, Maszkatot 2022. január 4-én. Fotó: Mohammed Mahjoub Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvétét nyilvánította Ománnak a közelmúltbeli, 21 halálos áldozatot követelő árvízkatasztrófával kapcsolatban, egyben háláját fejezte ki két, az árvíz fogságába esett magyar állampolgár kimentéséért.

Nagy szomorúsággal értesültem az Ománi Szultánságot a közelmúltban sújtó pusztító időjárás következményeiről. Megdöbbenéssel hallottam, hogy az áradások 21 ember, köztük 12 gyermek életét követelték. Mélyen megindított a veszteség, amely az áldozatok családjait érte. Kérem Őexcellenciáját, hogy fogadja legőszintébb részvétnyilvánításomat

– írta Szijjártó Péter az ománi kollégájának, Badr bin Hamad bin Hamud al Buszaidi külügyminiszternek vasárnap küldött levelében, amelyet eljuttattak az MTI-hez.

A magyar diplomácia vezetője a levélben a lehető legnagyobb háláját fejezte ki az ománi hatóságoknak, az Ománi Királyi Rendőrségnek és az ománi polgári védelemnek a fáradhatatlan mentési tevékenységükért, amelynek során légi úton biztonságba helyeztek két, az árvíz csapdájába esett magyar állampolgárt. „Mélységesen hálásak vagyunk hősies munkájukért, amelyet a rendkívüli körülmények között végeztek” – írta Szijjártó Péter.

 

Borítókép: Árvíz sújtotta Omán fővárosát, Maszkatot 2022. január 4-én (Fotó: AFP/Mohammed Mahjoub)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.