Magyarország tovább javítja világgazdasági pozícióját

Kecskemétre látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ahol többek között a Mercedes új gyáregységének építési munkálatait is megtekintette. A látogatásról a közösségi médiában számolt be.

Forrás: Facebook2024. 04. 09. 6:06
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán) Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése. A mintegy négyszázmilliárd forintos beruházással a Mercedes megduplázza a kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modernkori autóipar alakításában − írta posztjában a tárcavezető. 

Az új Mercedes-gyárban jövő év végére minden készen fog állni a sorozatgyártás megkezdéséhez, ami nagymértékben hozzájárul majd a magyar gazdaság teljesítményének és exportjának növeléséhez. Új karosszériagyártó és új összeszerelő üzem is létesül, amivel új munkahelyek jönnek létre a kecskeméti és környékbeli emberek számára. A város vonzereje tovább növekszik és Magyarország is javítja a világgazdasági pozícióját − emelte ki Szijjártó Péter.

Jóleső érzés volt hallani, hogy Jörg Burzer újfent megerősítette, hogy a Mercedes hosszú távon számol a globális működésének kulcshelyszíneként Kecskeméttel. Emellett kifejezetten elismerően szólt a magyarországi működési körülményekről és a szakképzett magyar munkaerőről

− zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.