Medvegyev elárulta, kik szervezték meg a moszkvai terrortámadást

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a közösségi oldalán írt arról, hogy kik szervezték meg a moszkvai terrortámadást.

2024. 04. 06. 15:40
A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: AFP/STRINGER) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, a büntetőjogban szokás megkülönböztetni a bűncselekmény elkövetésében való bűnrészességet, amikor több személy szándékosan vesz részt annak elkövetésében – olvasható az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettesének egyik bejegyzésében. Dmitrij Medvegyev a moszkvai terrortámadás kapcsán osztott meg egy átfogó bejegyzést, amelyben leszögezte:

vannak végrehajtók, szervezők és bűntársak.

 

A végrehajtók kapcsán Medvegyev azt írta: 

Minden világos: ezeket az elmaradott gazembereket elfogták. Nyilvánvaló, hogy ezek a söpredékek nem vallási fanatikusok, akik készek meghalni a hitükért. Sem külső, sem belső jelképeket nem mutattak be, ahogy azt az Iszlám Állam tagjai szokták. Ők primitív bérgyilkosok, akiket viszonylag kevés pénzért béreltek fel és lövöldözésre képeztek ki.

Medvegyev szerint a szervezők tekintetében már bonyolultabb a helyzet, mert bár az Iszlám Állam vezetőit fel lehet sorolni, a valódi szervezők mások lehetnek. 

A felbérelt torzszülöttek telefonjairól közzétett első információk is egyértelműen a szervezők nemzetiségéről tanúskodnak, valamint sok minden más is. Ezek a náci Ukrajna tisztviselői. Az ő ronda agyukban született meg az ötlet, hogy a fronton elszenvedett kudarcokat terrortámadásokkal kompenzálják, ami azonban nem meglepő. Vagy a törvény szerint, vagy másként kell majd felelniük, ahogyan a terroristákkal bánnak a világon mindenütt

– fogalmazott az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, aki a bűntársakról szólva kiemelte, hogy sokan vannak. Úgy véli, a körük egyre bővül azokkal, akik vagyont, pénzt adtak, vagy megszervezték a moszkvai terrortámadás elkövetőinek kiképzését. 

Sokkal érdekesebbek a terroristák egyéb cinkosai vagy nemzetközi támogatói. És itt sajnos a helyzet a következő: közéjük tartoznak a NATO-országok vezető tisztségviselői. Ezek változóak. Emmanuel Macron francia elnök például. Az osztriga és a pezsgő szerelmese kénytelen volt nyilvánosan tagadni Franciaország érintettségét a támadásban. Egyértelműen Macron és számos más nyugati vezető a támogatója ennek a szörnyű terrortámadásnak. Erre nincs bocsánat. Itt nincs mentesség, és mostantól kezdve nem csak Oroszország ellenségei

– írta a közösségi oldalán Dmitrij Medvegyev a moszkvai terrortámadáshoz kapcsolódóan.

Borítókép: A moszkvai terrortámadás helyszíne (Fotó: AFP/STRINGER)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.