Mintha direkt csinálnák a demokraták: újabb állam szavazólapjáról maradhat le Joe Biden

Megint egy borzasztóan amatőr hiba, megint egy állam, amiben lemaradhat a szavazólapokról Joe Biden amerikai elnök.

Forrás: Fox News2024. 04. 10. 16:51
BIDEN, Joe
Houston, 2024. március 21. Joe Biden amerikai elnök a Washingtonba induló Air Force One, az elnöki repülõgép fedélzetére tart Houstonban 2024. március 21-én. MTI/AP/Jacquelyn Martin Fotó: Jacquelyn Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előfordulhat, hogy Joe Biden elnök neve nem szerepel majd a választási szavazólapon Alabamában, miután a demokraták a jelenlegi helyzet szerint elnéztek egy kulcsfontosságú határidőt. Wes Allen republikánus alabamai tisztviselő az Alabamai Demokrata Párt és a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) tisztségviselőinek kedden küldött levelében kijelentette, hogy a demokraták országos kongresszusára a tervek szerint az elnökjelölt igazolásának határideje után kerül sor Alabamában is.

Allen szerint a pártnak legkésőbb augusztus 15-ig át kell adnia az állami tisztviselőknek az Egyesült Államok elnökének és alelnökének jelöléséről szóló igazolást, hogy megjelenhessenek az adott állam általános választási szavazólapján.

Nem csak Alabama lehet az egyetlen állam, ahol bajba kerülhet Joe Biden, hiszen a hétvégén kiderült, hogy Ohióban is hasonló probléma léphet fel, miután a Demokrata Párt augusztus 19-én ülésezik, ami több mint egy héttel az elnökjelölt igazolásának határideje után van.

A demokraták kijelentették, hogy mindent megtesznek azért, hogy Joe Biden végül az összes állam választási lapjára felkerülhessen.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a Washingtonba induló Air Force One, az elnöki repülőgép fedélzetére tart Houstonban 2024. március 21-én (Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.