Musk: Szó szerint így kezdődik egy, a nukleáris apokalipszisről szóló film + videó

Az amerikai üzletember az X-en tett bejegyzésében ismét a háború eszkalációjának veszélyére hívta fel a figyelmet. Elon Musk Ukrajna esetleges NATO-tagságával kapcsolatban mondta el véleményét.

2024. 04. 06. 6:38
MUSK, Elon
Grünheide, 2024. március 13. Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója távozik a cég németországi, grünheidei gyárából 2024. március 13-án. Nyolc nappal korábban a baloldali szélsõséges Vulkán Csoport megtámadta a gyár áramellátó rendszerét, emiatt akkor leállt a termelés. MTI/AP/Ebrahim Noruzi Fotó: Ebrahim Noruzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben egyre több veszélyes kijelentés hangzik el a világ vezetőinek szájából. Emlékezhetünk Emmanuel Macron francia elnök mondataira, hogy nem zárkózik el a külföldi csapatok Ukrajnába küldésétől, de Kijev esetleges NATO-tagsága is ilyen veszélyforrás. Elon Musk amerikai üzletember erre hívta fel a figyelmet a legújabb bejegyzésében az X közösségi oldalon.

Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a kisfiával, X AE A-XII-vel a karján integetve távozik a cég németországi, grünheidei gyárából 2024. március 13-án. (Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi)
Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a kisfiával, X AE A-XII-vel a karján integetve távozik a cég németországi, grünheidei gyárából 2024. március 13-án (Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi)

Szó szerint így kezdődik egy, a nukleáris apokalipszisről szóló film

– írta az X-en Musk, s megosztotta az 1983-ban készült Másnap, azaz a The Day After című amerikai háborús filmdráma egy részletét, amely egy feltételezett nukleáris háború könyörtelen következményeit mutatja be.

Az amerikai üzletember egy másik felhasználó posztjára reagált, amelyben Antony Blinken amerikai külügyminiszter Ukrajna NATO-tagságát említi.

Antony Blinken amerikai (b) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a NATO-Ukrajna Tanács ülése után nyilatkozik a védelmi szervezet brüsszeli székházában a NATO kétnapos brüsszeli külügyminiszteri találkozójának második napján, 2024. április 4-én. (Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Johanna Geron)
Antony Blinken amerikai (b) és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a NATO-Ukrajna Tanács ülése után nyilatkozik a védelmi szervezet brüsszeli székházában a NATO kétnapos brüsszeli külügyminiszteri találkozójának második napján, 2024. április 4-én (Fotó: MTI/AP/Reuters/Johanna Geron)

Ettől tart Musk

Antony Blinken külügyminiszter csütörtökön jelentette ki, hogy Ukrajna végül csatlakozni fog a NATO-hoz, mivel az ország támogatottsága továbbra is sziklaszilárd a tagállamok között.

Ukrajna a NATO tagjává válik

  – mondta Blinken újságíróknak Brüsszelben.

De nem először erőlteti az amerikai külügyminiszter, hogy az ukránok a katonai szövetség részévé váljanak. 

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, januárban Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt Antony Blinken a NATO további bővítéséről.

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója távozik a cég németországi, grünheidei gyárából 2024. március 13-án (Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.