Őrizetbe vették a korrupcióval vádolt volt minisztert

A PDVSA állami kőolajipari vállalat botránya miatt korrupció vádjával őrizetbe vették Tareck El Aissami volt venezuelai kőolajipari minisztert, Nicolás Maduro kormányának egykori legbefolyásosabb tisztségviselőjét – közölte kedden a főügyész.

Forrás: MTI2024. 04. 10. 6:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A venezuelai hatóságok Simon Zerpa volt pénzügyminisztert és Sarmark Lopez üzletembert szintén előállították − közölte sajtótájékoztatóján Tarek Saab főügyész.

El Aissami 2023 márciusában mondott le a Nicolás Maduro által indított nagyszabású korrupcióellenes vizsgálat közepette, amelynek a fő célpontja a PDVSA volt.

A három férfi ellen hazaárulás, pénzmosás, összeesküvés és közvagyon hanyag kezelése miatt indítottak eljárást − közölte a főügyész.

Az ügyben érintett a PDVSA vezetőinek hálózata is, akik a hivatalukkal visszaélve törvénytelen tranzakciókat − egyebek mellett kriptovalutás ügyleteket − bonyolítottak le a főügyész szerint.

A nyomozás során eddig több mint ötvennégy venezuelai ellen emeltek vádat, tizenhét ellen elfogadóparancsot adtak ki, öt ember pedig védett tanúként együttműködik a hatóságokkal − mondta Tarek Saab.

Az Egyesült Államok mind a három férfi ellen szankciókat rendelt el 2017-ben, El Aissamit és Lopezt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel is gyanúsítják.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.