Őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet egy tagját Rómában

Nemzetközi elfogatóparancs volt már érvényben a 32 éves férfi ellen, aki 2014-ben csatlakozott a terrorszervezezethez.

Forrás: MTI2024. 04. 08. 19:36
Terrormerénylet előkészítésének gyanújával tartóztattak le három fiatalkorút Fotó: AFP/MARVIN RECINOS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették az Iszlám Állam (ISIS) nevű dzsihadista terrorszervezet egy aktív tagját Rómában, a Fiumicino repülőtéren – közölte az olasz rendőrség hétfőn.

A 32 éves, tádzsikisztáni állampolgárságú férfi ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, mert csatlakozott a Iszlám Államhoz, és 2014-ben Szíriába ment harcolni

 – közölték a helyi hatóságok.

A hollandiai Eindhovenből érkező férfit a leszállás után vették őrizetbe, és nevének kezdőbetűi – S. I. – segítségével azonosították.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi 1992-ben született, és 2014-ben jelentkezett az Iszlám Állam külföldi harcosának Szíriában.

A hatóságok nem közölték, hogy melyik ország adta ki ellene az elfogatóparancsot, de arról beszámoltak, hogy a gyanúsítottnak több hamis személyazonossága is volt, például üzbég, kirgiz és ukrán is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Marvin Recinos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.