Újabb déli állam venné saját kezébe a migrációs helyzet kezelését

A texasihoz hasonló migrációs törvényjavaslatot terjesztett elő Louisiana szenátusa. Elfogadása esetén lehetővé válna a határon illegálisan átlépők letartóztatása és börtönbe zárása.

2024. 04. 09. 13:31
Migrants at the US border build their own international bridge to cross the border in Mexico
Migránsok 2024. március 28-án az amerikai határnál. (Fotó: Christian Torres / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Louisianának is joga van megvédeni magát – mondják annak a törvényjavaslatnak az előterjesztői, amely büntetőjogi eszközökkel parancsolna megálljt az Egyesült Államok déli határán tapasztalható migránsinváziónak – írja a Breitbart amerikai hírportál. Az új jogszabály a nemrég elfogadott texasi törvény példáját követné. 

Hasonló rendelkezést fontolgat, illetve vezetett be több állam is, például Tennessee, Idaho, Iowa és Oklahoma, annak ellenére, hogy egyikük sem közvetlenül határos Mexikóval.

Bár Louisiana sem határállam, az illegális migránsok minden eddigi rekordot megdöntő beáramlása már ebben az államban is gondokat okoz.

Gyakorlatilag minden állam határállammá vált, mert a probléma nem áll meg a határnál. Ezért lett a határbiztonság kérdése az idei választás egyik fő kérdése

– érzékeltette  a helyzetet a lapunknak adott exkluzív interjúban Robert Law, az America First Policy Institute belbiztonsági központjának igazgatója.

Amióta republikánus kormányzója van Louisianának, jelentősen szigorodott a migránsokhoz való hozzáállás. A mostani törvényjavaslat bűncselekménnyé tenné, az „illegális belépés vagy újbóli belépés” tényállását. 

A tervezet mindössze tízperces vita után ment át a szenátuson, most pedig a képviselőház elé kerül.

Borítókép: Migránsok 2024. március 28-án az amerikai határnál (Fotó: Christian Torres / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.