Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Antiszemita támadás egy iskola ellen

Két ember tüzet nyitott egy zsidó leányiskolára Torontóban szombat hajnalban, ezzel arra késztették a kanadai hatóságokat, hogy fokozzák a biztonságot más iskolákban és zsinagógákban is – közölte a rendőrség.

Forrás: The Times of Israel2024. 05. 26. 7:47
A Bais Chaya Mushka leányiskola előtti biztonsági kamera felvétele 2024. május 25-én.
A Bais Chaya Mushka leányiskola előtti biztonsági kamera felvétele 2024. május 25-én.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikai vezetők elítélték az incidenst, a zsidó közösség képviselői pedig azt mondták, hogy ez a növekvő kanadai antiszemitizmus tünete, amely az Izrael és a Hamász palesztin terrorcsoport között a Gázai övezetben folyó háború kezdete óta megugrott – fogalmaz a The Times of Israel

A gyanúsítottak, akik egy sötét színű járművel érkeztek Bais Chaya Mushkába, valamivel hajnali öt óra előtt tüzet nyitottak, és kárt okoztak az iskola homlokzatában, mielőtt elhagyták a helyszínt – mondta Paul Krawczyk rendőrfelügyelő sajtótájékoztatón.

A rendőrség fokozta jelenlétét az iskola északi torontói negyedében, valamint más iskolákban és zsinagógákban – tette hozzá Krawczyk.

Borítókép: A Bais Chaya Mushka leányiskola előtti biztonsági kamera felvétele 2024. május 25-én


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.