Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az Északi-tengeren is együttműködik Oroszország és Kína

Dinamikusan növekszik az északi-tengeri teherforgalom Oroszország és Kína között. A két ország vegyes bizottságot is felállított az útvonal fejlesztésére.

2024. 05. 23. 13:00
2024 Atomexpo International Forum in Sochi
Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezetője (Fotó: Ercin Erturk / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2030-ra a hússzorosára nőhet az Oroszország és Kína közötti északi-tengeri útvonalon zajló teherforgalom – jelentette be Alekszej Lihacsov, a Roszatom orosz állami atomenergetikai vállalat főigazgatója.

Jelenleg a „finomhangolás” fázisában van a kínai partnerekkel való együttműködés számos olyan infrastrukturális projekt kapcsán, amelyek hozzájárulnak az északi-tengeri útvonal maximális kihasználásához – tette hozzá Lihacsov, aki a Harbinban zajló VIII. orosz–kínai expó alkalmából nyilatkozott.

Amerikai elemzők azt állítják, hogy Oroszország tíz évvel az Egyesült Államok előtt jár az Északi-sarkvidék feltárása terén, és az elmúlt években jelentős előrelépést tett – írja a Jamal Media orosz hírportál.

Oroszország és Kína egy vegyes bizottságot is felállít az északi-tengeri útvonal jobb kihasználásra – számolt be róla a TASZSZ orosz hírügynökség.

Borítókép: Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezetője (Fotó: AFP/Anadolu/Ercin Erturk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.