Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kampányolás közben omlott össze a színpad Mexikóban + videó

Legkevesebb kilencen meghaltak, többen megsebesültek az eset következtében.

Forrás: Reuters2024. 05. 23. 9:20
Alvarez Maynez mexikói elnökjelölt kampánygyűlésén a mexikói San Pedro Garza Garciában, 2024. május 22-én összeomlott egy színpad. (Fotó: Julio Cesar AGUILAR / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összedőlt egy színpad a mexikói választási kampány szerdai nagygyűlésén. Kilenc ember életét vesztette és több tucatnyian megsérültek. Samuel Garcia, az állam kormányzója a közösségi médiában közölte, nyolc felnőtt és egy gyermek az áldozat. A balesetet az erős szél okozta.

Jorge Alvarez Maynez, a  párt elnökjelöltje a közösségi médiában úgy fogalmazott, hogy ő már jól érzi magát, miután egy helyi kórházban kapott ellátást, de csapatának több tagja is megsérült, ezért felfüggesztette a kampányát. 

A közösségi médiában szerda este egyébként Samuel Garcia kormányzó figyelmeztette a lakosokat, hogy maradjanak a lakásaikban a környéken tomboló zivatarok miatt.

Borítókép: Alvarez Maynez mexikói elnökjelölt kampánygyűlésén a mexikói San Pedro Garza Garciában, 2024. május 22-én összeomlott egy színpad (Fotó: AFP/Julio Cesar Aguilar)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.