Maszkos fegyveres célozta meg egy autóból a szlovák köztársasági elnök házát

A szlovák belügyminiszter a mai sajtótájékoztatóján mutatta be a megdöbbentő esetről készült videófelvételt.

Forrás: Új Szó2024. 05. 31. 13:28
Fotó: Képernyőkép
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matús Sutaj Estok belügyminiszter a pénteki sajtótájékoztatóján egy videófelvételt mutatott arról, amint csütörtökön egy mozgásban lévő autó hátsó ülésén utazó símaszkos gyerek, lehúzott ablak mellett, fegyverrel céloz Peter Pellegrini megválasztott köztársasági elnök vereknyei háza irányába, írta meg az Új Szó.

Forrás: Képernyőkép

„Itt láthatták, mit tartanak egyesek viccesnek” – mondta a belügyminiszter.

A gyerek egy játékfegyvert tartott a kezében, a pozsonyi rendszámú luxusautó vezetőjét, a gyerek édesapját azonosították. A férfi a rendőrségnek bevallotta, tudta, hogy az érintett házban Pellegrini lakik, de az egészet csak egy játéknak tartották.

Nyugodtan megtörténhetett volna, hogy a leengedett ablakot és a kézben tartott fegyvert fenyegetésként értékelik ki a közjogi méltóságok biztonságáért felelős testület alkalmazottai vagy a rendőrök. Elég egy rossz mozdulat, és tragédiával végződik egy ilyen eset

– figyelmeztetett a belügyminiszter, hozzátéve, a férfi a saját gyereke életét veszélyeztette.

Szlovákiában a Robert Fico kormányfő elleni merénylet óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben. 

– Tényleg azt szeretnénk tesztelni, hogy a rendőrség készen áll-e a beavatkozásra? – tette fel a kérdést a belügyi tárcavezető. 

A rendőrség az ügyben eljárást indított.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.