Orbán Viktor: Isten hozta Kína elnökét Budapesten! + videó

Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval közösen fogadta a Budapestre érkező Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát.

2024. 05. 09. 10:27
ORBÁN Viktor; HSZI Csin-ping
A kínai elnök Budapesten Fotó: Benko Vivien Cher Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát.

Örömmel és barátsággal fogadjuk önöket ezen a történelmi találkozón!

– mondta Orbán Viktor a kínai elnöki párnak.

A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.

A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulóján.

Borítókép: A kínai elnök Budapesten (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Benko Vivien Cher)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.