Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Több halálos áldozata is van a Texas délkeleti részén pusztító viharoknak + videó

Legkevesebb négyen haltak meg csütörtökön Texas délkeleti részén pusztító viharokban, amelyek Houston körzetében mintegy 850 ezer háztartásban okoztak áramkimaradást.

Forrás: MTI2024. 05. 17. 12:24
Houston, 2024. május 17. Ledõlt falú épület Houstonban 2024. május 16-án, miután hatalmas vihar söpört végig Texas állam délkeleti részén. A szélvész következtében négy ember életét vesztette, mintegy 850 ezer háztartás áramellátás nélkül maradt. MTI/AP/David J. Phillip Fotó: David J. Phillip
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Whitmire, Houston polgármestere elmondta, hogy a mentőszolgálatok megszakítás nélkül dolgoznak, de arra kérte a lakosságot, hogy ha csak nem elengedhetetlenül szükséges, ne hagyják el otthonukat, ne menjenek munkába se, mivel sok út járhatatlanná vált. Hozzátette: legkevesebb négy halálos áldozata van a viharos időjárásnak. Két ember halálát fák kidőlése okozta, egy személy pedig akkor halt meg, amikor az erős szél ledöntött egy darut.

A száz kilométeres szél belvárosi szállodák és irodaépületek több száz ablakát törte be, és az üvegtörmelék elborította az utcákat. Az ítéletidő miatt rövid időre Houston két nagy repülőterén is megállt az élet.

A Houstont is magában foglaló, több mint 4,7 millió lakosú Harris megye körzetében mintegy 855 ezer fogyasztó maradt áram nélkül. Az áramellátás a szakemberek szerint még több napig akadozhat a régióban az infrastruktúra károsodása miatt. A houstoni független tankerület péntekre szünetet rendelt el mind a 274 oktatási intézményében.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.