Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Tornádó csapott le az ünneplő amerikaiakra + videók

Legalább 18 ember halt meg az Egyesült Államok középső részén a hétvégén a viharok következtében. Az anyagi kár is jelentős.

2024. 05. 27. 6:50
Temple, 2024. május 24. Megrongált családi házak a texasi Temple-ben 2024. május 23-án, miután tornádó pusztított a térségben. A helyi tûzoltóparancsnok szerint mintegy harminc ember megsérült és több mint 500 lakóházban és üzlethelyiségben károk keletkeztek. MTI/EPA/Adam Davis Fotó: Adam Davis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 18 ember, köztük négy gyermek halt meg négy különböző államban, miután tornádók sújtották az Egyesült Államok középső részét. A brutális időjárási viszonyok milliókat fenyegetnek a hosszú hétvége hátralévő részében is.

Sokakat a kocsijukban ért a vihar. Mint arról korábban beszámoltunk, az emlékezet napja (Memorial Day) nemzeti ünnep alkalmából, csütörtök és hétfő között csaknem 44 millió amerikai tervezett útra keni, hogy a lakóhelyétől távol töltse a hosszú hétvégét.

A CNN jelentése szerint az Egyesült Államokban 109 millió embert fenyegetett a nagy jégeső, a pusztító szél és a heves szél vasárnap, főként a Mississippi, az Ohio és a Tennessee folyó völgyeiben. 

Miközben a viharok kelet felé haladnak, a hatóságok heves tornádókra, erős jégesőre és további brutális szélre figyelmeztettek.

A tornádó károkat okozott a Texast és Oklahomát összekötő autópályán, valamint az érintett területen a lakóházakban is. Az elektromos vezetékek meghibásodása miatt mintegy 250 ezer háztartás maradt áram nélkül.

 

Borítókép: Megrongált családi házak a texasi Temple-ben 2024. május 23-án, miután tornádó pusztított a térségben (Fotó: MTI/EPA/Adam Davis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.