Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

1700 ukrán menekültet kilakoltatnak, hogy helyet csináljanak afgán, szíriai és török migránsoknak

Az ukrán menekülteknek azt mondták, hogy mindössze néhány hetük van arra, hogy elhagyják a lakásukat.

Forrás: V4NA2024. 06. 01. 16:10
Budapest, 2022. március 9.
A múlt század második felében vasbeton-panelekbõl összeszerelt társas lakóépületek sora Gazdagréten. A hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években elkészült zömmel 10 emeletes tömbök panel lakásaiba sok száz család költözött be a fõváros minden részébõl. Az õ életükrõl még népszerû TV-játék sorozat is készült egykoron, Szomszédok címmel.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor kitört az ukrajnai háború, és ukránok százezrei áramlottak Németországba, sok támogatást kaptak, most azonban az ukrán menekültek egyre inkább háttérbe szorulnak a migránsok miatt:

1700-an kaptak felszólítást, hogy hagyják el a szászországi Érchegységben lévő lakásukat, hogy helyet csináljanak az újonnan érkezetteknek

írja a RMX News.

A járási hivatal Zschopau, Aue és Marienberg városokban 650 lakást elfoglaló ukrán menekültnek küldött felmondólevelet, amelyben közölték a bérlőkkel, hogy júliustól nem tartózkodhatnak a lakásban, vagyis mindössze néhány hetük maradt arra, hogy új lakhelyet találjanak.

Az ukránoknak Szíriából, Afganisztánból és Törökországból érkező, jelenleg menekültügyi eljárás alatt álló migránsoknak kell átadniuk a helyüket.

A probléma, hogy a rendelkezésre álló menekültügyi lakások 90 százaléka foglalt – hívja fel rá a figyelmet a V4NA hírügynökség. 

A levélben, amelyet az ukránok kaptak, az áll, hogy korábban figyelmeztették őket, hogy keressenek új lakásokat, és azt írták: „Ezért ezúton felszólítjuk önöket, hogy haladéktalanul keressenek maguknak saját lakhatási lehetőséget, és június 15-én 12 óráig hagyják el a rendelkezésükre bocsátott lakást, ettől az időponttól kezdve a lakás használatát visszavonjuk”.

Az ukrán háborús menekültek nem részesülnek menedékkérői ellátásban, hanem a német „állampolgári ellátást” vehetik igénybe. A státuszuk hátulütője, hogy saját maguknak kell gondoskodniuk a lakhatásukról.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.