Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A háborúpárti Tusk megállapodást írhat alá Zelenszkijjel

Lengyelország nagy valószínűséggel biztonsági megállapodást ír alá Ukrajnával még a NATO-csúcstalálkozó előtt – mondta a lengyel miniszterelnök.

2024. 06. 30. 9:49
TUSK, Donald
Brüsszel, 2024. június 27. Donald Tusk lengyel miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik az elsõ napon, 2024. június 27-én. MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert Fotó: Geert Vanden Wijngaert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelország szinte biztosan aláír kétoldalú biztonsági megállapodást Ukrajnával a NATO júliusi washingtoni csúcstalálkozója előtt – mondta a lengyel kormányfő. Donald Tusk azt is közölte, hogy a július 9-én kezdődő washingtoni NATO-csúcs előtt Varsóban tárgyalnak Ukrajna elnökével.

TUSK, Donald
Fotó: Olivier Matthys

A védelmi miniszterrel együtt meg kell határoznom, hogyan segíthetünk továbbra is Ukrajnának, de nem gyengíthetjük Lengyelország védelmi képességeit

 – mondta a háborúpárti Tusk újságíróknak.

99 százalékos esély van arra, hogy aláírjuk ezt a megállapodást Zelenszkij elnökkel

 – húzta alá a lengyel miniszterelnök. Donald Tusk elmondta, hogy a megállapodás gyakorlatilag „kész”, és csak néhány részletet és megfogalmazást kell tisztázni.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, Tusk szerint Ukrajna támogatása prioritás: 

Ha nem tudjuk elegendő felszereléssel és lőszerrel támogatni Ukrajnát, ha Ukrajna veszít, Európában senki sem érezheti magát biztonságban

 – nyilatkozta korábban a lengyel politikus. 

Borítókép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik az első napon, 2024. június 27-én (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.