Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A késes terrortámadás után is több migránst akarnak betelepíteni

A német Szociáldemokrata Párt migrációs megállapodásokért felelős biztosa az iszlám országokból érkezőket szeretné bátorítani a bevándorlásra. Egy erről tartott konferencián a társadalom megosztottságát elítélték, de a közelmúltbéli késes terrortámadást senki sem ítélte el.

Forrás: Junge Freiheit2024. 06. 04. 17:13
Demonstration by the Islamist scene in Hamburg
Egy iszlamista tüntetés résztvevői „A muszlimok nem hallgatnak” szlogennel ellátott plakátot tartanak a magasba. Fotó: Axel Heimken Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundestagban tartott migrációs konferenciáján a legnagyobb kormánypárt, a Szociáldemokrata Párt (SPD) látványosan figyelmen kívül hagyta a mannheimi terrortámadást, írta meg a Junge Freiheit. Egy nappal a megkéselt rendőr halála után az iszlamista fenyegetés nem játszott szerepet a Die Welt beszámolója szerint.

Start of closed meeting of the SPD parliamentary group
Rolf Mützenich, az SPD Bundestag parlamenti frakciójának elnöke felszólal az SPD képviselőcsoport zárt ülésének kezdete előtt a Reichstag épületében (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Sebastian Christoph Gollnow)

 

Ehelyett a felszólalók, köztük az SPD frakcióvezetője, Rolf Mützenich az ország megosztottságára és a bevándorláspolitika ellenzőire figyelmeztettek.

A szövetségi kormány migrációs megállapodásokért felelős különmegbízottja, Joachim Stamp (Szabaddemokrata Párt, FDP) a konferencián egyértelműen a Szíriába való kitoloncolások ellen szólalt fel. Az oda való visszatérés lehetetlen, „ha olyan mészárosok uralkodnak ott, mint Aszad” – utalt ezzel a támadóra.

A német szövetségi kormánykoalíció pártjai által elfogadott új törvény szerint minden migránsnak ügyvédet kell kapnia, aki jogi lépésekkel gátolhatja a kitoloncolást.

 

Az FDP pozitív migrációs narratívát akar terjeszteni

Az FDP politikusa a menekültpolitikát ért kritikákra a megoldást abban látja, hogy a társadalomban egy pozitív migrációs narratívának kell elterjednie. Beszámolt arról, hogy több üzbég és kirgizisztáni fiatalt próbál meggyőzni arról, hogy költözzenek Németországba. Üzbegisztánban több mint kilencven százalékban muszlimok élnek. Kirgizisztánban ez az arány 75 százalék, és iszlám fundamentalisták hajtanak végre támadásokat, mutatott rá a cikk.

Stamp így fogalmazott: „Ezekben az országokban sok a fiatal, ezért nem veszünk el senkitől semmit.” „A Marokkóval való együttműködés is nagyon fontos”, tette hozzá.

103. German Catholic Day
Svenja Schulze (SPD), szövetségi fejlesztési miniszter részt vesz a „missio” nemzetközi katolikus segélyszervezet projektjének megnyitóján Erfurtban (Fotó: DPA Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt)

A rendezvényen Svenja Schulze (SPD) fejlesztési segélyekért felelős miniszter is több menedékkérő befogadására szólított fel. 

A szociáldemokrata miniszter csupán egyszer említette a brutális késes támadás helyszínét, amikor elmondta, hogy egy marokkói migráns éppen a minisztériuma segítségével került Mannheimbe.

Lapunk is beszámolt róla, hogy belehalt sérüléseibe az a rendőr, aki a Mannheimben történt késes támadásban súlyosan megsebesült. Az elkövető egy afgán férfi volt.

Borítókép: Egy iszlamista tüntetés résztvevői „A muszlimok nem hallgatnak” szlogennel ellátott plakátot tartanak a magasba (Fotó: DPA Picture Alliance/AFP/Axel Heimken)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.