Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A szankciókat bevezető országokat figyelmeztette Medvegyev

Oroszország ki fogja számolni, hogy mennyi kárt okoztak a nyugati szankciók, és be fogja mutatni a nyilvánosságnak – jelentette be Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

2024. 06. 17. 19:43
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz–ukrán háború eszkalálódására figyelmeztet (Fotó:  AFP/Mikhail KLIMENTYEV)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz vezetés ki kívánja számolni a nyugati szankciók által okozott károkat, hogy azt a továbbiakban bemutassa a korlátozásokat bevezető országoknak. Ezt Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese jelentette ki – számolt be róla az Izvesztyija orosz lap

Medvegyev hétfőn a „A nemzetek szabadságáért!” mozgalom állandó bizottságának ülésén szólalt fel „A BRICS-szövetség szerepe az új többpólusú világrend felépítésében” című nemzetközi pártközi fórumon.

A politikus szerint számos ország szenvedett az ENSZ Biztonsági Tanácsának megkerülésével elfogadott szankciók miatt.

És mi is vizsgáljuk az ilyen szankciókat, megnézzük a károkat, és ki fogjuk számolni, hogy egy bizonyos helyzetben majd az Oroszországgal szemben szankciókat bevezető országokat terheljük az általunk elszenvedett veszteségekkel 

– mondta Medvegyev.

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese azt is megjegyezte, hogy a gyarmati korszak és az újkolonializmus bűneiből származó veszteségek nyilvántartását is létre kell hozni az esetleges kártérítések kifizetése érdekében.

Június elején Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő példátlannak nevezte az Oroszországra 2022-től gyakorolt nyomás mértékét. A diplomata megjegyezte, hogy az Oroszország ellen bevezetett több mint 20 ezer szankció kereskedelmi háborút jelent. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök május közepén hangsúlyozta, hogy az oroszellenes szankciók az egész világgazdaságot károsítják. Szerinte illegitimek, ha azokat ENSZ-határozat nélkül fogadják el.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese (Fotó:  AFP/Mikhail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.