Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Brutális terrortámadás Oroszországban + videó

Keresztény templomokat, zsinagógát és rendőrposztot ért fegyveres támadás Dagesztánban, többen meghaltak. Az áldozatok között civilek és rendőrök is vannak.

2024. 06. 24. 6:14
A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség 2024. június 23-án közzétett videójából készült képernyőképen az a terület látható, amelyet a rendőrség lezárt a templomok és egy zsinagóga elleni halálos támadások nyomán Oroszország észak-kaukázusi régiójában, Dagesztánban. (Fotó: RIA NOVOSZTYI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több civil és rendőr is meghalt az oroszországi Dagesztánban. Ezt mondta a régió vezetője, Szergej Melikov.

Több mint 15 rendőr lett a terrortámadás áldozata, akik fegyverrel a kezükben védték Dagesztán békéjét és nyugalmát

 – nyilatkozta a régió vezetője a Telegramcsatornáján közzétett videóban. A köztársaságban a tragikus események miatt június 24-ét, 25-ét és 26-át gyásznappá nyilvánították.

Vasárnap ért fegyveres támadás a dagesztáni Derbentben egy ortodox templomot és egy zsinagógát, Mahacskalában pedig egy templomot és egy közlekedési rendőrposztot – írja az MTI. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) terrorizmus címén indított büntetőeljárást. A hatóságok szerint több rendőr, civilek és egy ortodox pap is meghalt. Legalább 12-en megsérültek a támadásokban, amelyek Derbent és Mahacskala városában történtek vasárnap.

Mint Melikov megjegyezte, a hatóságok jelenleg ellenőrzik a helyzetet. A kutatást és nyomozást mindaddig folytatják, amíg az akció minden résztvevőjét azonosítják – tette hozzá. A dagesztáni rendőrség vezetője is meghalt.

A köztársaságban terrorellenes hadműveleti rendszert vezettek be. A helyi lakosokat arra kérik, hogy támogassák a biztonsági erők akcióit. Melikov egyébként úgy véli, hogy a terroristákat „külföldről is kiképezték”.

Borítókép: A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség 2024. június 23-án közzétett videójából készült képernyőképen az a terület látható, amelyet a rendőrség lezárt a templomok és egy zsinagóga elleni halálos támadások nyomán Oroszország észak-kaukázusi régiójában, Dagesztánban (Fotó: RIA Novosztyi/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.