Eddig nem látott felvételek kerültek elő a strandot ért rakétatámadásról

A tragédiának négy halálos áldozata volt, 153-an megsérültek.

2024. 06. 25. 17:06
A krími híd általános képe az orosz-ukrán háború idején a Krímben 2023. július 25-én.
A krími híd általános képe az orosz-ukrán háború idején a Krímben 2023. július 25-én. Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabb felvételeken látszik, ahogy a kazettás lövedékek a strandra hullanak, ahol több száz ember töltötte szabadnapját. A strandolók igyekeztek menekülni a becsapódó lövedékek elől. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Oroszország Washingtont teszi felelőssé a civil áldozatokkal járó támadásáért, mert mint mondták,

jelentések szerint az amerikai ATACMS operatív taktikai rakéták minden repülési feladatát amerikai szakemberek adják az USA saját műholdas hírszerzési adatai alapján. Ezért „a szevasztopoli civilek elleni szándékos rakétacsapásért elsősorban Washingtont terheli a felelősség, amely ezeket a fegyvereket szállította Ukrajnának, valamint a kijevi rezsimet, amelynek területéről indították ezt a csapást”.

A krími Ucsujevka strandját vasárnap délben ATACMS rakétavetőkkel támadták az ukránok. 

Az ilyen akciók nem maradnak válasz nélkül” – jelentette ki az orosz védelmi minisztérium még vasárnap.

Borítókép: A krími híd általános képe az orosz–ukrán háború idején a Krímben 2023. július 25-én (Fotó: Stringer/Anadolu Agency/Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.