Elkezdődött, NATO-ország légterébe repültek az oroszok

A finn határőrség pénteken közölte, hogy négy, feltehetően orosz katonai repülő sértette meg Finnország légterét június 10-én.

Forrás: MTI2024. 06. 14. 11:46
Russia's Su-34 fighter-bombers' preparation for attack
Szu-34-es vadászbombázó készül az ukrán erők támadására Dél-Donyeck irányában 2024. március 29-én. (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / Hando / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finn védelmi minisztérium tett jelentést arról, hogy egy gyaníthatóan orosz katonai gép mintegy két percig tartózkodott hétfőn hajnalban az ország légterében. A határőrség pénteki közleménye szerint a határsértést követő vizsgálat megállapította, hogy aznap további három gép repült be finn területre. 

Hozzátették, hogy a négy határsértő közül kettő bombázó, kettő pedig vadászrepülő volt.

A hétfői incidenst megelőzően legutóbb 2022 augusztusában sértették meg a finn légteret orosz vadászgépek – emlékeztetett rá a védelmi minisztérium. Finnországnak mintegy 1300 kilométer hosszú közös határa van Oroszországgal, és immár a NATO tagja, vagyis ha támadás éri, az az egész szövetség elleni támadásnak számít.

 

Borítókép: Szu–34-es vadászbombázó készül az ukrán erők támadására Dél-Donyeck irányában 2024. március 29-én (Fotó: AFP/Anadolu/Orosz Védelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.