Háború koreai módon

Észak-Korea ismét több száz, szeméttel megtöltött léggömböt küldött át a két Koreát elválasztó határon, Dél Korea felé vasárnap válaszul arra, hogy egy dél-koreai aktivistacsoport Phenjan-ellenes propagandaröplapokat szállító ballonokat küldött át a határon Észak-Koreába.

Forrás: MTI2024. 06. 09. 6:55
A fotón azonosítatlan tárgyak láthatók, amelyekről úgy vélik, hogy a Korea-közi határt átlépő léggömbökből származó észak-koreai szemét, Szöul egyik utcáján. Észak-Korea újabb több száz, szeméttel töltött léggömböt küldött át a határon
A fotón azonosítatlan tárgyak láthatók, amelyekről úgy vélik, hogy a Korea-közi határt átlépő léggömbökből származó észak-koreai szemét, Szöul egyik utcáján. Észak-Korea újabb több száz, szeméttel töltött léggömböt küldött át a határon Fotó: Handout / Dél-koreai Védelmi Minisztérium / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága azt közölte, szombat éjszaka óta több mint 300 léggömböt észleltek, sokat közülük azonban a szél a tenger felé sodort. A léggömbök nem tartalmaztak veszélyes anyagokat – tette hozzá a testület.
A dél-koreai elnöki hivatal bejelentette, a phenjani akcióra válaszul hangosbeszélőket telepítenek a határ környékére, az ezt bejelentő közleményben pedig Észak-Koreát tették felelőssé a két ország közötti konfliktus esetleges eszkalációjáért.

Észak-Korea május 28-a óta mintegy ezer léggömböt küldött Dél-Korea felé, a cigarettacsikkektől a műanyagig és állati ürülékig terjedő hulladékkal megtöltött léggömbök komoly károkat okoztak Dél-Korea-szerte.

A dél-koreai hatóságok már korábban felszólították a határ menti területen élőket, hogy semmilyen körülmények között ne érjenek hozzá a csomagok tartalmához, illetve arra figyelmeztettek, hogy a zuhanó zsákok komoly sérüléseket és károkat okozhatnak.
Az 1953-ban lezárt koreai háború tűzszüneti megállapodással ért véget, a két ország jogilag a mai napig sem kötött békeszerződést, és így technikailag több mint hetven éve hadban áll egymással.
 

Borítókép: A fotón azonosítatlan tárgyak láthatók, amelyekről úgy vélik, hogy a Korea-közi határt átlépő léggömbökből származó észak-koreai szemét Szöul egyik utcáján. Észak-Korea újabb több száz, szeméttel töltött léggömböt küldött át a határon (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.