Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Halálos áldozata is van a németországi természeti katasztrófának + videó

Meghalt egy tűzoltó Németországban egy árvízi mentőakció során.

2024. 06. 02. 21:12
Fotó: Sven Hoppe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt egy tűzoltó Németországban egy árvízi mentőakció során. A tűzoltó egy gumicsónakkal egy család mentésére indult három társával a bajorországi Pfaffenhofen városában szombaton késő este, amikor a jármű felborult. A férfi holttestét vasárnap kora reggel találták meg – közölte a pfaffenhofeni járási hivatal szóvivője. A másik három tűzoltót kimentették.

A Stuttgarttól délre fekvő Sváb-Alpok térsége, valamint Augsburg, Nürnberg, Bamberg és Regensburg környékét különösen veszélyeztették a vasárnapi záporok és zivatarok. Bajorország több járására katasztrófariadót rendeltek el.

A német hadsereget is bevetették, mert a térségben megduzzadtak a folyók. Jelenleg mintegy 20 ezer ember segédkezik a természeti csapás következményeinek elhárításában. A német belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint mintegy háromezer embert evakuáltak, és a Münchentől nyugatra fekvő Memmingenben kiürítettek egy börtönt, amelynek száz rabját a közeli intézményekben helyezték el.

A heves esőzések miatt több közúti baleset történt.

Schwäbisch Gmünd városában egy intercity gyorsvonat siklott ki földcsuszamlás következtében szombat este.

 A Deutsche Bahn (DB) német vasúttársaság közleménye szerint a 185 utast szállító szerelvényen nem voltak komolyabb sérülések, de a Stuttgart és München közötti fontos vasútvonalon a vonat elvontatásáig szünetelt a közlekedés. A tájékoztatás szerint az első két vagon siklott ki a vágányról, de nem borultak fel. A DB egyben figyelmeztetett arra, hogy az időjárásra tekintettel hétfőn is fennakadásokra lehet számítani.

Borítókép: Az árvíz sújtotta bajorországi Reichertshofen település látképe 2024. június 2-án (Fotó: MTI/AP/DPA/Sven Hoppe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.