Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

„Hamarosan újra nagy nemzet leszünk”

A határ biztosítását, a közrend helyreállítását és a Biden-kormányzat gazdaságpolitikájának eltörlését ígérte Donald Trump volt amerikai elnök philadelphiai kampánygyűlésén. Trump a demokrata vezetésű városban telt ház előtt tartott beszédet.

2024. 06. 23. 7:50
Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagygyűlést tartott Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok valószínű elnökjelöltje az egyik az amerikai elnökválasztás szempontjából kulcsfontosságú úgynevezett csatatérállam, Pennsylvania legnagyobb városában, Philadelphiában. A demokrata vezetésű városban óriási tömeg fogadta Trumpot – számolt be róla a New York Post amerikai napilap.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Alig négy évvel ezelőtt nagy nemzet voltunk, és hamarosan újra nagy nemzet leszünk

– ígérte a volt elnök.

A Biden-kormányzat alatt kevés közösség szenvedett annyit, mint Philadelphia – idézte Trumpot a Fox News amerikai televíziós hálózat. Az erőszakos bűncselekmények és a bolti lopások számának emelkedését egyértelműen az illegális migrációval hozta összefüggésbe, és „Biden-féle migránsbűnözésnek” nevezte.

Külön szót ejtett arról az ötgyermekes marylandi anyukáról, akit egy salvadori illegális migráns gyilkolt meg, és akinek az esete óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban.

A határválsággal kapcsolatban szigorú fellépést és tömeges kitoloncolásokat ígért.

A gazdasággal kapcsolatban emlékeztetett rá, hogy az ő elnöki mandátuma végén az infláció „szinte semmi” volt. Új elnöki ciklusa első napján kidobja a Biden-féle gazdaságpolitikát – ígérte.

Különösen nagy ovációt váltott ki az a felvetése, hogy megvonná a szövetségi támogatást az olyan iskoláktól, ahol a „transznemű őrületet” erőltetik.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.