Hatalmas erdőtűz pusztít Kaliforniában + videók

Hatalmas a pusztítást okoztak az erdőtüzek az amerikai Kalifornia államban: az evakuáltak száma egyre növekszik, a tűzoltók éjjel-nappal dolgoznak a lángok megfékezésén. A legfrissebb híradások szerint már a négyezer hektárt is meghaladta az elpusztított területek nagysága.

2024. 06. 19. 8:39
Tûzoltó a kaliforniai Copperopolis település közelében tomboló erdõtûz helyszínén 2024. június 17-én. Fotó: Noah Berger
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 1200 embert kellett kitelepíteni a napok óra tomboló erdőtüzek miatt az amerikai Kalifornia államból Los Angeles megyében – számolt be a Sky News brit televíziós hírcsatorna szerdán. A lángok ez idáig több mint 12 ezer hektárnyi területet leptek el, a tűzoltók folyamatosan, éjjel-nappal dolgoznak a tüzek megfékezésén. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, maradjanak éberek, és készüljenek fel az evakuálásra, mert bármikor számíthatnak rá.

Borítókép: Tűzoltó a kaliforniai Copperopolis település közelében tomboló erdőtűz helyszínén 2024. június 17-én (Fotó: MTI/AP/Noah Berger)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.