Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kiderült, miért készülnek a németek háborúra Oroszország ellen

Moszkva szerint egyértelmű oka van, hogy Berlinben miért beszélnek egyre többet a háborús felkészülésről. Dmitrij Peszkov úgy véli, a németeknek a második világháború óta gondjuk van a szuverenitásukkal.

2024. 06. 09. 12:12
NATO exercise Quadriga 2024
Német katonák védőruhában gyakorlatoznak 2024. május 29-én. (Fotó: Juliane Sonntag / Photothek Media Lab / dpa Picture-Alliance az AFP-n keresztül) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németek mind Brüsszel, mind Washington kedvében akarnak járni. Ezért beszélnek Berlinben az Oroszországgal való háborúra való felkészülésről – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár egy interjúban, amelynek egy részletét Pavel Zarubin újságíró a Telegramon tette közzé.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2024. június 6-án. Peszkov elárulta, hogy kinek a kedvében akarnak járni a németek. (Fotó: Anton Vaganov / POOL / AFP)
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2024. június 6-án. Peszkov elárulta, hogy kinek a kedvében akarnak járni a németek (Fotó: Anton Vaganov/AFP)

Németországnak a második világháború óta mindig is nagy problémái voltak a szuverenitás és a függetlenség hiánya miatt, és ennek a hiánynak a keretein belül természetesen a német hatóságok versenyezni próbálnak

 – mondta Peszkov.
Ezért – tette hozzá – a német hatóságok versenyt futnak, hogy különböző szinteken nyilatkozzanak. 

Német háborús nyilatkozatok


Nem fukarkodnak a háborús nyilatkozatokkal Németországban. Boris Pistorius védelmi miniszter a héten kijelentette, hogy Németországnak 2029-ig fel kell készülnie az Oroszországgal vívott háborúra. Pistorius szerint Moszkva újabb konfliktusra készül.

Oroszország továbbra is fegyverkezik. Nem szabad azt hinni, hogy Putyin megáll Ukrajna határainál, ha túl messzire jut

– folytatta a tárcavezető.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Olaf Scholz is keményen nekiment az orosz elnöknek az X-en. Világháborús mondatokat fogalmazott meg a német vezető, miközben kiállt Ukrajna mellett. A kancellár nyílt fenyegetést fogalmazott meg Oroszországgal szemben. Kiemelte:

Ukrajna erős, és Oroszország nem fogja elérni imperialista terveit.

A kancellár szerint Kijev nem engedi meg, hogy Oroszország térdre kényszerítse. Scholz hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin elnöknek ezt végre fel kell ismernie. 

Ukrajna számára csak igazságos béke lehet, és Németország fáradhatatlanul fog dolgozni ennek elérése érdekében

– jelentette ki a kancellár.

Ukrajna Európa, Európa Ukrajna. Nem számít, mennyi ideig tart, Oroszországot le kell győzni Ukrajnában.

– írta közösségi oldalán januári kijevi látogatása során Manfred Weber, aki az elmúlt hetekben a sorkatonasággal kapcsolatos ötletei miatt került az újságok hasábjaira.

Az Európai Néppárt háborúpárti vezetője szerint az európaiaknak készen kell állniuk az Oroszország elleni háborúra.


Borítókép: Német katonák védőruhában gyakorlatoznak 2024. május 29-én (Fotó: Juliane Sonntag/Photothek Media Lab/dpa Picture-Alliance az AFP-n keresztül)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.