A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kőkemény osztrák üzenet Brüsszelnek

Az Európai Uniónak meg kellene köszönnie Magyarországnak, hogy Brüsszel helyett is megvédi Európát az illegális migránsok tömegétől, ezt gondolja az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arról, hogy Brüsszel nyomására kétszázmillió eurónyi büntetéssel sújtotta Magyarországot.

2024. 06. 20. 15:12
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez egy újabb jogtalan beavatkozás egy uniós tagállam nemzeti szuverenitásába – reagált az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) arra, hogy az Európai Bíróság néhány napja összesen kétszázmillió eurós pénzügyi szankciókat szabott ki Magyarországra a korlátozó menekültügyi politikája miatt.

Ahelyett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormányának korlátozó bevándorláspolitikáját vennék példának, az uniós elit egy teljesen abszurd joghatóságot használ fel megfélemlítésre és zsarolásra. A brüsszeli buborék valójában nem az illegális tömeges bevándorlást akarja megállítani, hanem csupán a humanizmus hamis fogalmaival akarja menedzselni azt

fogalmazott Christian Hafenecker FPÖ-főtitkár, aki egyben az osztrák-magyar parlamenti frakció elnöke is, élesen bírálva a Magyarországgal szemben hozott mostani ítéletet.

Hafenecker szerint az uniós elitek már régóta Magyarországot és kormányát választották első számú ellenségüknek.

Nem tetszik nekik, hogy a magyar kormány hadat üzen az illegális tömeges bevándorlásnak, a nemzeti identitás megőrzését helyezi előtérbe, és nem csatlakozik az orosz–ukrán háború felelőtlen eszkalációjához. A brüsszeli bürokratáknak csak az érdeke, hogy megdorgáljanak egy nekik nem tetsző kormányt, amely a saját népének érdekeit helyezi előtérbe. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Ausztriának is hasonlóan fájdalmas élménye volt 2000-ben, amikor egy liberális kormány miatt uniós szankciókat vezettek be

– tette hozzá.

Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt európai szóvivője szerint az Európai Uniónak valójában köszönetet kellene mondania Magyarországnak, amiért Brüsszel helyett is védelmezi Európát az illegális migránsok tömegétől. Steger szerint támogatni kellene Magyarországot az Európai Unió külső határainak védelmében. 

A kölcsönös tisztelet helyett azonban évek óta kritikák záporoznak a brüsszeli moralisták részéről, akik nem hagynak ki egy alkalmat sem, hogy egy szuverén tagállamot ostorozzanak, amely nem hajlandó kritika nélkül támogatni Brüsszel baloldali globalista programját

 – jelentette ki. Petra Steger elmondta a véleményét az Európai Bizottság elnöki székéért folytatott küzdelemről is. Úgy vélte, Ursula von der Leyen küszöbön álló újraválasztása további konfliktuspotenciált jelentene.

A vezetése alatt az Európai Bizottság lenyűgözően bizonyította kudarcát a migráció területén, újabb és újabb negatív menekültügyi rekordokkal. Ezért minden eszközzel meg kell akadályozni az újraválasztását, mert ellenkező esetben elkerülhetetlenek a további konfliktusok a tagállamokkal. Ehelyett olyan uniós bizottsági elnökre van szükségünk, aki végre biztosítja a biztonságot

– szögezte le az Osztrák Szabadságpárt újonnan megválasztott európai parlamenti képviselője.

Borítókép: Az Európai Unió vezetése megijedt a jobboldali előretöréstől (Fotó: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.