Megvédte tőlük a lányokat, ezért ölték meg a migránsok a spanyol férfit + videó

Hétvégén három marokkói bevándorló vert halálra egy spanyol állampolgárt Alicante megyében. Az áldozat rokonai azt mondják, hogy a történtek mögött megtorlás áll.

2024. 06. 25. 13:41
Illusztráció, egy migráns a Kanári-szigeteken. (Fotó: DESIREE MARTIN / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátulról támadtak rá, megtorlásként – ezt nyilatkozta a sajtónak a spanyolországi Alicante megyében megölt 39 éves férfi nagybátyja. Hozzátartozóját három marokkói bevándorló verte halálra egy baseballütővel a Gata de Gorgos nevű településen. A rendőrség egyelőre hivatalosan csak annyit közölt, hogy a tragédiát egy konfliktus előzte meg, ami egyelőre tisztázásra vár, ezért az ügyet átadták az alicantei gyilkossági csoportnak.

Az áldozat nagybátyja eközben arról számolt be a médiának, hogy unokaöccse nem volt felkészülve a támadásra, ami egyfajta megtorlás volt. A marokkóiak ugyanis rendszeresen zaklatták a környékbeli fiatal lányokat, a férfi pedig számtalanszor vállalta velük a konfliktust azért, hogy megvédje őket.

Rokona azt is elmondta, hogy a lakók már többször tettek feljelentést a rendőrségen, mivel veszélyesnek és agresszívnek találták az afrikai migránsokat, akik minden alkalommal baseballütővel járták az utcákat.

Tudomásuk szerint ráadásul korábban, Barcelonában már börtönben is ültek. A férfi bírálta a hatóságot, mert szerinte figyelmen kívül hagyták az összes bejelentést, pedig megelőzhető lett volna a tragédia.

Az elhunyt férfi párja ugyanezt erősítette meg az újságíróknak. Azt mondta, hogy pár nappal a tragédia előtt is volt egy komoly konfliktus a településen, melyben a barátja szintén szóváltásba keveredett a marokkóiakkal, akik akkor egy 14 éves lányt molesztáltak.

Az áldozatot úgy megverték, hogy a törzsén, az arcán és a nyakán olyan súlyos zúzódásokat szenvedett, hogy mire a rendőrök és a mentők a helyszínre érkeztek, már nem lehetett rajta segíteni.

A jobboldali Vox vezetője, Santiago Abascal hétfőn követelte a kormánytól a támadók azonnali kitoloncolását Spanyolországból.

Ezeket a vad embereket azonnal vissza kell küldeni a származási országukba, hogy ott töltsék le a büntetésüket. Ez a bűntény nem fog helyet kapni az újságok címlapján, el fogják hallgatni, mint annyi minden mást, mert a szocialista párt (és a Néppárt) nem akarja a spanyolok előtt vállalni azt a felelősséget, ami őket terheli azért, mert teret engedtek a tömeges illegális bevándorlásnak

 – fogalmazott Abascal az X-en közzétett bejegyzésében.

A történtek ellenére kitoloncolás egyelőre nem történik, sőt. Kedd reggel az ügyet vizsgáló déniai nyomozóbíróság bírája ugyan előzetes letartóztatásba helyezte az egyik afrikait, aki a gyanú szerint halálra verte az áldozatot, a másik kettőt viszont szabadon engedték, az egyiket ráadásul mindenféle elővigyázatossági intézkedés nélkül.

Gata de Gorgos lakói eközben e hét vasárnapra egy tüntetést hívtak össze a belvárosba, hogy harcoljanak az elvesztett biztonságukért.

Múlt hétvégén Spanyolországban egy másik gyilkosság is történt. Barcelona egyik kerületében egy szintén marokkói férfi szúrt nyakon és ölt meg meg egy latin-amerikai állampolgárt. Az áldozat csak segíteni akart egy csoportnak, akiket az afrikai ki akart rabolni.

Borítókép: Illusztráció, egy migráns a Kanári-szigeteken (Fotó: AFP/Desiree Martin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.