Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Mutatjuk, hol törhet ki az újabb háború

Néhány nappal azután, hogy Oroszország és Észak-Korea kölcsönös katonai támogatásról kötött megállapodást, kikötött a Theodore Roosevelt amerikai nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó a dél-koreai Busan katonai kikötőben szombaton.

2024. 06. 22. 7:10
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a felszabadulási emlékműnél tartott koszorúzási ünnepség előtt sétál Phenjanban 2024. június 19-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a felszabadulási emlékműnél tartott koszorúzási ünnepség előtt sétál Phenjanban 2024. június 19-én. Fotó: Gavriil Grigorov / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai haditengerészet közlése szerint 2023 novembere óta először futott be amerikai repülőgép-hordozó egy dél-koreai kikötőbe. A Theodore Rooseveltet két, Aegis ballisztikus rakétavédelmi rendszerrel felszerelt romboló kísérte.
A dél-koreai, a japán és az amerikai hadsereg hadgyakorlatot tart június végén, amelyen az amerikai repülőgép-hordozó is részt vesz.

Június 19-én Oroszország és Észak-Korea megállapodást írt alá egy átfogó stratégiai partnerségről, amely magában foglalja a katonai segítségnyújtást védelmi háború esetén. 

Dél-Korea határozottan elítélte az egyezményt. Antony Blinken amerikai külügyminiszter is hasonlóan vélekedett a megállapodásról, mert az komoly fenyegetést jelent a regionális békére és stabilitásra.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a felszabadulási emlékműnél tartott koszorúzási ünnepség előtt sétál Phenjanban 2024. június 19-én (Fotó: AFP/Gavriil Grigorov/AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.