Nem hiszi el, hogy mit találtak a migránsnál a befogadóközpontban

Továbbra is aktív a balkáni útvonal. A térség országain keresztül tömegek próbálnak az Európai Unió területére jutni.

2024. 06. 25. 11:25
Migránsok egy csoportja pihen egy mezőn a szerbiai Majdány falu közelében 2021. május 21-én. (Fotó: OLIVER BUNIC / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbia déli részén jelenleg is nagy a migrációs nyomás. Az illegális bevándorlók mindent megtesznek, hogy a lehető leggyorsabban átjussanak a térség országain, s minél gyorsabban az Európai Unió területére érjenek.

A migránsok között bűnözők is vannak. A Magyar Nemzet már többször beszámolt arról, hogy milyen gondokat okoznak a helyi lakosoknak  a bevándorlók. 

Házakat foglalnak el, gyújtogatnak, rabolnak, fegyvereket is találtak náluk. Elég csak visszaidézni, hogy pár hónappal ezelőtt milyen állapotok uralkodtak a szerb–magyar határ térségében.

Most ott nyugalom van, de a vajdaságiak attól tartanak, hogy visszatérnek a migránsok, s kezdődik minden elölről.

A migránsok közül többeknél rendszeresen előfordul az is, hogy kábítószereket fogyasztanak. 

Erre volt legutóbb is példa. A szerb sajtó beszámolója szerint az ország déli részén fekvő presevói befogadóállomáson az egyik migránsnál kokaint találtak – erősítette meg a vranjei alapügyészség. A központ egyik őre, amikor ellenőrizte a szállást, arra lett figyelmes, hogy a 24 éves afgán bevándorló éppen felhasználásra készít elő drogot. Ezután vizsgálatoknak vetették alá a bevándorlót és 48 órás őrizetbe helyezték.

Borítókép: Migránsok egy csoportja pihen egy mezőn a szerbiai Majdány falu közelében 2021. május 21-én (Fotó: AFP/Oliver Bunic)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.