Orbán Viktor: Felháborító és elfogadhatatlan az Európai Unió Bírósága döntése

„Úgy tűnik, az illegális migránsok fontosabbak a brüsszeli bürokraták számára, mint saját európai polgáraik”

Forrás: X2024. 06. 13. 11:43
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor fogadta a NATO főtitkárát Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborító és elfogadhatatlan az Európai Unió Bírósága döntése, hogy Magyarországnak 200 millió euró plusz napi egymillió euró pénzbírságot szabott ki az Európai Unió határainak védelméért. Ezt írta a közösségi oldalán a magyar miniszterelnök. 

Úgy tűnik, hogy az illegális migránsok fontosabbak a brüsszeli bürokraták számára, mint saját európai polgáraik

– szögezte le Orbán Viktor. 

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy nyolcvanmilliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében továbbá arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű kényszerítő bírságot, mivel nem teljesítette a bíróságnak a – befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban – 2020 decemberében hozott ítéletében foglaltakat.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján a karmelita kolostorban 2024. június 12-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.