Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Szabadulnának Bidentől

Óriási többségben vannak azok a független szavazók, akik szerint a jelenlegi elnöknek vissza kellene lépnie az elnökválasztási küzdelemtől. Joe Biden leszerepelt a televíziós vitában.

2024. 06. 30. 13:07
BIDEN, Joe
Raleigh, 2024. június 28. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök beszédet mond az észak-karolinai Raleigh-ben rendezett kampányeseményen 2024. június 28-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A független szavazók 68 százaléka azt szeretné, ha Joe Biden elnök kiesne a 2024-es elnökválasztási versenyből. A visszalépésre a vitán mutatott katasztrofális teljesítménye is okot adhat – derült ki a JL Partners pénteki felméréséből. A megkérdezettek mindössze 32 százaléka vélekedett úgy, hogy a jelenlegi elnöknek továbbra is harcolnia kell.

Joe Biden demokrata párti amerikai elnök és felesége, Jill Biden egy kampányrendezvényen az észak-karolinai Raleigh-ben 2024. június 28-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök és felesége, Jill Biden egy kampányrendezvényen az észak-karolinai Raleigh-ben 2024. június 28-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, miután a vitán csúnyán leszerepelt. A sajtó arról ír, hogy pánik tört ki egyes demokrata politikusoknál, s médiaszereplőknél az elnök által mutatott teljesítmény miatt. Biden kampánycsapatának egyik tagja ugyanakkor azt mondta, hogy az elnök versenyben marad, sőt Biden állítólag részt vesz az ABC News szeptemberi vitájában is.

Mint arról korábban beszámoltunk, Joe Biden és Donald Trump első 2024-es elnökjelölti vitáját csütörtökön Atlantában, a CNN stúdiójában tartották. A demokrata és a republikánus jelölt 90 percen keresztül fejtette ki nézeteit, és reagált a másik megállapításaira, előre megállapított témákban.

 A CNN vita után készült felmérése szerint a nézők 67 százaléka Donald Trumpot látta a szópárbaj győztesének. Joe Biden szereplését több baloldali médium is „katasztrofálisként” értékelte. Egyebek mellett a baloldalhoz sorolt CNN, NBC, MSNBC és ABC országos televíziók műsorai is az elnök gyenge teljesítményét és annak lehetséges következményeit elemezték demokrata párti megszólalókkal.

A nemzetközi sajtó egyértelműen Donald Trump volt amerikai elnököt hozta ki győztesen az amerikai elnökválasztás két jelöltjének vitájából. A jelenlegi államfő, Joe Biden csak megerősítette a korával és alkalmasságával kapcsolatos aggodalmakat ahelyett, hogy eloszlatta volna azokat – írták irányultságtól függetlenül a vezető médiumok.

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök beszédet mond az észak-karolinai Raleigh-ben rendezett kampányeseményen 2024. június 28-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.