Szijjártó Péter: Az utolsó konzuli ügyek is lezáródnak a német-magyar meccs kapcsán!

Tegnap összesen 27 magyar állampolgárral szemben indult eljárás Stuttgartban, amely ügyek döntő többségét a konzuljaink segítségével még a helyszínen sikerült rendezni.

Forrás: MTI2024. 06. 20. 22:48
SZIJJÁRTÓ Péter; HOUNGBO, Gilbert
Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Purger Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy lassan végére érünk a napnak, úgy az utolsó konzuli ügyeink is lezáródnak a tegnapi német-magyar mérkőzés kapcsán – írta csütörtök esti Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Tegnap összesen 27 magyar állampolgárral szemben indult eljárás Stuttgartban, amely ügyek döntő többségét a konzuljaink segítségével még a helyszínen sikerült rendezni

– olvasható a bejegyzésben.

A tárcavezető közölte: két magyar állampolgár azonban végül őrizetbe került garázdaság vádjával.

– A velük szemben folytatott eljárást folyamatosan figyelemmel kísértük, konzuljaink ma hajnalba nyúlóan a rendőrőrsön voltak, és a német hatóságok is gyorsított rendben tárgyalták az ügyeket – írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: a legfrissebb tájékoztatás szerint mindkét őrizetbe vett magyar állampolgárt elengedték az elmúlt órákban és tekintve, hogy nem rendelkeztek jeggyel a vasárnapi mérkőzésre, a kiszabott büntetésük mellett azonnal el kellett hagyniuk Stuttgartot.

– Természetesen mindketten eleget tettek a német rendőrség felhívásának és már úton vannak haza, mi pedig továbbra is minden magyar állampolgár érdekének védelmében fel fogunk lépni – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó:MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.