A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Több halálos áldozata is van a heves esőzésnek + videó

Hárman meghaltak és ezernél több embert kellett kitelepíteni a heves esőzések és viharok miatt az elmúlt héten a közép-amerikai Hondurasban – közölte vasárnap a helyi katasztrófavédelmi hivatal.

Forrás: MTI2024. 06. 24. 7:42
???? 27 ???? ?? ???? ??????? ???? ?? ????? ????? ?? ?????? ??????
Elárasztott ház Hondurasban, 2024. június 21-én. (Fotó: Orlando SIERRA / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viharok főleg Honduras keleti és északkeleti részében végeztek nagy pusztítást, de az ítéletidő elérte a fővárost, Tegucigalpát is.

A halálos áldozatok közül ketten áradásokban vesztették életüket, egyikükre pedig egy házfal omlott rá Francisco Morazán, valamint Lempira tartományban.

A hatóságok nyolc sérültről is tudnak, további 18 embert ki kellett menteni az áradásokból, közel négyezernek pedig anyagi kára keletkezett. Egy időre több tucat településsel megszakadt a kommunikáció a viharok és áradások miatt. Az előrejelzések szerint a La Nina időjárási jelenség a következő hetekben újabb esőzéseket okoz az országban.

Borítókép: Elárasztott ház Hondurasban 2024. június 21-én (Fotó: Orlando Sierra/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.