Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Tucker Carlson: Ukrajna ötven éven belül eltűnhet a térképről az Egyesült Államok árulása miatt

Háborúba viszi Joe Biden az amerikaiakat – figyelmeztetett Donald Trump volt amerikai elnök fia a Tucker Carlson konzervatív véleményvezérnek adott interjújában. Ukrajna ötven éven belül eltűnik a térképről, mégpedig az Egyesült Államok árulása miatt – mutatott rá Tucker Carlson.

2024. 06. 01. 13:21
Donald Trump volt amerikai elnök Tucker Carlson médiaszemélyiséggel
Donald Trump volt amerikai elnök Tucker Carlson médiaszemélyiséggel Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyáltalán mit lehetne Ukrajnában győzelemnek nevezni? – tette fel a kérdést Donald Trump Jr., a volt amerikai elnök fia a Tucker Carlson konzervatív véleményvezérnek adott interjújában, hozzátéve, hogy neki úgy tűnik, egyesek azt tekintenék győzelemnek az orosz–ukrán háborúban, ha az ukránok és az oroszok kölcsönösen kiirtanák egymást, és a nagy amerikai cégek vennék át a termőföldeket.

Donald Trump Jr., Donald Trump volt amerikai elnök legidősebb fia (Fotó: MTI/EPA pool/Albin Lohr-Jones)
Donald Trump Jr., Donald Trump volt amerikai elnök legidősebb fia (Fotó: MTI/EPA pool/Albin Lohr-Jones)

Tucker Carlson szerint azonban már most eladják az ukrán földeket külföldi befektetőknek, és elárasztják harmadik világbeli bevándorlókkal, és Ukrajna ötven év múlva nem fog létezni.

Nem lesz ukrán nemzet, és elárultuk őket, mint még soha egyetlen országot sem

– világított rá a konzervatív véleményvezér.

Az Egyesült Államok háborúba lépését Oroszország ellen akár ugyanolyan figyelemelterelésként használhatják a demokraták, mint 2020-ban a Covidot – vélte a volt elnök fia, hozzátéve, hogy bármilyen őrültségnek is hangzik ez, egyáltalán nem tartja lehetetlennek.

Tucker Carlson szerint az Egyesült Államok már most sem áll távol attól, hogy háborúban álljon Oroszországgal.

Azonban az amerikai hadsereg nagyon nehéz helyzetben van. Kevesen akarnak csatlakozni, ami érthető annak fényében, hogy inkább a sokszínűségi tréningekre helyeződik a hangsúly ahelyett, hogy megtanítanák a katonákat lőni – állapította meg Trump Jr. és Carlson.

Vannak, akik erre azt tekintik megoldásnak, ha illegális migránsokkal töltik fel a hadsereget, de már az Egyesült Államokban is felmerült a sorozás gondolata.

Vajon engedelmeskednének az emberek a behívónak?

– tette fel a kérdést Carlson.

A volt elnök fia szerint már a sokadik generációs katonacsaládok is inkább visszatartják a gyerekeiket egy olyan hadseregbe való belépéstől, ahol az előmenetel szempontjából többet számít az, ha valaki transznemű, mint a képességei és a teljesítménye.

A beszélgetés során Donald Trump Jr. értetlenségét fejezte ki, hogy még egyes republikánus szenátorok is hajlamosan azzal érvelni, hogy Ukrajna fontos a választóik számára, azonban az ifjabb Trump az amerikai polgárokkal találkozva nem ezt tapasztalta.

Hatvanötezer emberből három mondta azt, hogy az orosz–ukrán háborút a tíz legfontosabb probléma egyikének tartja. Kiderült, hogy az egyikük ukrán, egy másik pedig félreértette a kérdést – mesélte Trump Jr.

A beszélgetés apropója és fő témája a Donald Trump volt amerikai elnök ellen New Yorkban folyó büntetőeljárás volt, amelynek során az esküdtek a volt elnököt minden vádpontban bűnösnek találták.

Szomorú pillanat volt ez, főleg az ország számára, de csak növelte Trump elkötelezettségét, a kampány pedig megy tovább – mondta a volt elnök fia.

Az ítélethirdetést július 11-re tűzték ki, vagyis mindössze négy nappal a republikánus nemzeti konvenció előtt, amely formálisan dönt a republikánus elnökjelölt személyéről.

Ez véletlen egybeesés lenne?

– tette fel a költői kérdést Trump Jr.

Azonban nem ez az egyetlen furcsaság az ügy körül. A volt elnököt azzal vádolták, hogy azért hamisított meg üzleti iratokat, hogy azzal befolyásolja a 2016-os választást. Ez esetben szövetségi bűncselekményről lenne szó, az ügyet mégis egy állami bíróság előtt tárgyalták. Az egyik ügyész korábban Biden igazságügyi minisztériumának harmadik embere volt, akit hogy, hogy nem, New Yorkba helyeztek. A bíróról bebizonyosodott, hogy konkrétan adományozott Biden kampányának, a lánya pedig a radikális demokraták egyik legsikeresebb adománygyűjtője – sorolta az ügy gyanús elemeit az ifjabb Trump.

Az is érdekes, hogy sem a szövetségi választási bizottság, sem az adóhivatal nem akart eljárást indítani az ügyben, sőt maga a New York-i kerületi ügyész sem intézkedett évekig. A demokratáknak pedig mindenképp jól jött, hogy hetekre a tárgyalóteremhez kötötték Trumpot, így kivonták őt a kampányból, és kevesebb embernek tudta átadni az üzenetét.

A demokraták „nincs olyan, mit ne tennének meg a hatalomban maradásért”, ráadásul nem tartanak a republikánusok esetleges bosszújától, mert ők eddig nem mentek bele az ilyen játszmákba – magyarázta Trump Jr. 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök Tucker Carlson médiaszemélyiséggel (fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.