Zsidó kislányt erőszakoltak meg Franciaországban antiszemita elkövetők

Megdöbbenést és felháborodást váltott ki Franciaországban egy tizenkét éves kislány antiszemita erőszakkal kísért csoportos megerőszakolása a Párizshoz közeli Courbevoie-ban.

Forrás: MTI2024. 06. 19. 18:48
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) nemzetgyűlési frakcióvezetője a néhai Philippe de Gaulle francia tengernagy és politikus állami gyászszertartásán a párizsi Invalidusok épületegyüttes díszudvarán 2024. március 20-án. Philippe de Gaulle, az egykori államfő Charles de Gaulle tábornok fia március 13-án, 102 éves korában hunyt el Párizsban. Forrás: MTI/EPA/AFP pool/Ludovic Marin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párizshoz közeli nanterre-i ügyészség kedd este eljárást indított két 13 éves fiú ellen csoportos nemi erőszak, halálos fenyegetés és antiszemita erőszak gyanújával, míg egy harmadik, szintén kiskorú fiút az ügyben más bűncselekményekkel vádolnak. 

A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték.

Rendőrségi források szerint a 12 éves áldozatot a három fiú szombaton Courbevoie-ban, a lakhelyéhez közeli egyik parkban szólította le, ahol egy barátjával beszélgetett. 

A kislányt a gyanúsítottak egy hangárba hurcolták, ahol megütötték, majd ketten megerőszakolták, miközben halálosan megfenyegették és antiszemita sértésekkel illették, amit a harmadik fiú lefilmezett. 

A kislány a szülei kíséretében azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A Le Parisien című napilap szerint 

a három tinédzser egyike azt mondta a nyomozóknak, hogy bosszúból cselekedett, mivel az áldozat korábban eltitkolta előle zsidó vallását. Egy másik fiatalkorú állítólag azt vallotta, hogy a Palesztinával kapcsolatos megjegyzései miatt támadták meg a kislányt.

A bűncselekményt Emmanuel Macron államfő és a kormány tagjai mellett valamennyi párt vezető politikusa elítélte, s Marine Le Pen a „szélsőbaloldalt” tette felelőssé a „zsidók megbélyegzéséért”.

A köztársasági elnök a szerdai kormányülésen „ünnepélyes és komoly szavak kíséretében ítélte el az antiszemitizmus erősödését”, s az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni küzdelemről iskolai foglakozások bevezetésére kérte az oktatási tárcát, annak érdekében, hogy a „súlyos következményekkel járó gyűlöletbeszéd ne szivárogjon be az iskolákba”, tudatta az államfő környezete.

Felháborító, hogy egy 12 éves gyereket antiszemita támadás ért, és megerőszakolták

– írta az X-en Marine Le Pen, az RN nemzetgyűlési frakcióvezetője, mielőtt bírálta „a zsidók hónapok óta tartó megbélyegzését a szélsőbaloldal által, amely politikai célokra használta fel az izraeli–palesztin konfliktust”.

 

A baloldali Engedetlen Franciaország volt sokáig az egyetlen francia politikai erő, amely nem volt hajlandó az iszlamista palesztin Hamászt terrorszervezetnek nevezni, és a fegyvereseik által izraeli területen október 7-én elkövetett gyilkosságokat nem terrorcselekménynek, hanem „háborús bűntettnek” tekintette, s a mészárlásokra válaszul a Gázai övezetben indított izraeli hadműveletet állította európai parlamenti választási kampányának középpontjába. A Szocialista Párt emiatt novemberben felfüggesztette a 2022-es nemzetgyűlési választásokat követően létrejött baloldali összefogást a nemzetgyűlésben.

A június 30-án és július 7-én esedékes előre hozott, kétfordulós választásokra azonban Új Népfront néven ismét szövetséget kötöttek a szocialisták, a kommunisták, a Zöldek és a radikális baloldal, s a választási programjukban „a Hamász terroristáinak mészárlásai” során elhurcolt túszok szabadon bocsátásáért való fellépésre szólítanak fel, elutasítják a Hamász „teokratikus tervét”, és követelik a „palesztin politikai foglyok szabadon engedését” is.    
A baloldal vezetőjét, Jean-Luc Mélenchont ellenfelei azzal vádolják, hogy rendszeresen kétértelmű megjegyzéseket tesz az antiszemitizmusról. A 72 éves politikus szerdán szintén az X-en reagált a zsidó kislány megerőszakolására, jelezve, hogy „elborzasztja a Courbevoie-ban történt nemi erőszak […] és az antiszemita rasszizmus”.

A legnagyobb európai zsidó közösség, a több mint félmilliós franciaországi zsidóságot képviselő Központi Konzisztórium elnöke, Élie Korchia elítélte „a gyalázatos és borzalmas szexuális bűncselekményt”, míg Haim Korsia, Franciaország főrabbija pedig kijelentette, hogy „nincs mentség ezzel a példátlan antiszemita hullámmal szemben”. A franciaországi zsidó intézmények reprezentatív tanácsa (CRIF) „mérhetetlen megrendülését” fejezte ki „a nagyon aggasztó ügy” miatt.

Borítókép: Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) nemzetgyűlési frakcióvezetője a néhai Philippe de Gaulle francia tengernagy és politikus állami gyászszertartásán a párizsi Invalidusok épületegyüttes díszudvarán 2024. március 20-án. Philippe de Gaulle, az egykori államfő Charles de Gaulle tábornok fia március 13-án, 102 éves korában hunyt el Párizsban (Fotó: MTI/EPA/AFP/Ludovic Marin)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.