A demokraták nem örülnek a Meta demokrácia irányába tett lépésének

Az amerikai elnökjelöltekre továbbra is ugyanazok a közösségi normák vonatkoznak, mint valamennyi felhasználóra – írták közleményükben. A demokraták nem örültek a demokráciának.

2024. 07. 13. 9:42
Illusztráció - Egy okostelefon kijelzőjén az Instagram, a Facebook és a WhatsApp alkalmazások láthatók, amelyek a Meta internetes cég logóját tükrözik. Az internetes programok a Meta, a Facebook csoport ernyőmárkájához tartoznak.
Illusztráció - Egy okostelefon kijelzőjén az Instagram, a Facebook és a WhatsApp alkalmazások láthatók, amelyek a Meta internetes cég logóját tükrözik. Az internetes programok a Meta, a Facebook csoport ernyőmárkájához tartoznak. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan sor kerül a pártkonvenciókra, köztük a jövő heti republikánus konvencióra, és nemsokára hivatalosan is megnevezik az Egyesült Államok elnökjelöltjeit. A politikai véleménynyilvánítás engedélyezésével kapcsolatos felelősségünket értékelve úgy véljük, hogy az amerikai népnek ugyanilyen alapon kell meghallgatnia az elnökjelölteket. Ennek eredményeképpen Trump volt elnökre, mint a Republikánus Párt jelöltjére, a továbbiakban nem vonatkoznak a szigorított felfüggesztési szankciók – fogalmaz Nick Clegg, a Meta Global Affairs elnöke egy közleményben.

Az amerikai elnökjelöltekre továbbra is ugyanazok a közösségi normák vonatkoznak, mint a Facebook és az Instagram valamennyi felhasználójára, beleértve a gyűlöletbeszéd és az erőszakra való felbujtás megakadályozását célzó irányelveket is – teszi hozzá gyorsan. 

A demokraták nem örültek a demokráciának

„A hozzáférésének visszaállítása olyan, mintha odaadnánk a kocsikulcsot valakinek, akiről tudjuk, hogy belehajt a tömegbe” – mondta Charles Lutvak, a Biden-kampány országos szóvivője. A The Hillnek eljuttatott nyilatkozatában a stáb „vakmerőnek” nevezte a lépést, és azzal érvelt, hogy a demokrácia elleni támadás a volt elnöknek a népszerű platformokra való visszaengedése.

Borítókép: illusztráció - Egy okostelefon kijelzőjén az Instagram, a Facebook és a WhatsApp alkalmazások láthatók, amelyek a Meta internetes cég logóját tükrözik. Az internetes programok a Meta, a Facebook-csoport ernyőmárkájához tartoznak (forrás: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.